logo2.jpg
   

Coronavirus COVID-19 - IB-SALUT | Servicio de Salud de las Islas Baleares

nou.png  PROTOCOL D'ACTUACIÓ

actualització abril 2022

 

Per reordenar i unificar l'alt volum de cartells amb instruccions, des del Govern de les Illes Balears s'ha preparat aquest cartell únic amb un codi QR que redirigeix a la pàgina web on els usuaris, de manera senzilla i actualitzada, poden conèixer quines són les mesures de protecció vigent.

LA PEDICULOSI (Els polls)

Resultado de imagen de polls piojo

El problema de l'aparició dels polls en els alumnes és habitual tots els cursos i, sobretot, a la Tardor i a la Primavera. Ús adjuntam l'enllaç amb el Portal Salut de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears on es tracta la prevenció, el diagnòstic i el tractament de la pediculosi i un altre amb l'espai escolar de farmaceuticonline

Portal Salut CAIB

Els polls (farmaceutonline.com)

Polls, que són?.pdf

ENLLAÇOS A VIDEOS INTERESSANTS I WEBS SOBRE LA PROBLEMÀTICA DE L'ÚS D'INTERNET ENTRE ELS NINS I NINES.

Resultado de imagen de seguridad niños internet

Davant la problemàtica que l'ús d'Internet pot ocasionar en els nostres alumnes, posam al vostre abast els següents enllaços:

Campanya "Think before you post" 1

Campanya 2 "Think before you post" 2

 

Pels més petits:

Video 1

 

Enllaç a la pàgina web de l'Instituto Nacional de Ciberseguridad de España Isk4 (Internet segura for kids)

Enllaç a la pàgina web Ciberexperto (CNP)

Resultado de imagen de ciberexperto     Resultado de imagen de is4kids

 

L'ERITEMA INFECCIÓS o 5a MALALTIA INFANTIL

Resultado de imagen de 5a enfermedad

Adjuntam un document que ens ha proporcionat la Conselleria de Salut amb informació per a les famílies sobre l'eritema infecciós o cinquena malaltia infantil.

BERENAR SALUDABLE A L'ESCOLA

                    

A l'arxiu adjunt trobareu les recomanacions de la Conselleria de Salut sobre com han de ser els berenars dels vostres fills a l'escola.

També nosaltres us recomanam els següents aspectes:

- Dur fruita al manco un dia a la setmana, us recomanam el dimecres.

- Dur el berenar en carmanyola per evitar envasos. La carmanyola ha de dur escrit el nom i classe de l'alumne/alumna amb rotulador permanent.

- Dur aigua en cantimplora per evitar envasos i es poden omplir fàcilment. La cantimplora ha de dur escrit el nom i classe de l'alumne/alumna amb rotulador permanent.

- Berenar d'entrepà, no de bolleria industrial.

- Evitau dolços innecessaris i sucs de fruites massa dolços.

Folleto Conselleria de Salut.pdf

ASSEGURANÇA ESCOLAR DE LA SEGURETAT SOCIAL A PARTIR DE 3r ESO

Escudo de España junto al Logo del Ministerio de Empleo y Seguridad Social con enlace a su página web. Enlace en nueva ventana.

És una assegurança pública que protegeix als estudiants des de 3r d'ESO contra accident escolar, malaltia o infortuni familiar, otorgant prestacions mèdiques, farmaceútiques i econòmiques si és necessari.

Podeu obtenir tota la informació de com sol·licitar-la clicant sobre l'enllaç

Web de la Seguretat Social

INFORMACIÓ GENERAL DE L'ASSEGURANÇA (CURS 2014-2015)

L’assegurança té la següent cobertura únicament per a accidents produïts durant la jornada escolar, dins o fora del centre (sortides i viatges):

 

1)       Assistència Sanitària (inclosa assistència dental, excepte pròtesis): Il·limitada (màxim tres anys).

2)       Pròtesis fins a 3.000€.

3)       Trencament d’ulleres (conseqüència d’accident corporal): fins a 200€.

4)       Invalidesa permanent: 9.000 €

5)       Mort: 6.000 €

Procediment en cas d'accident:

Si es detecta que es tracta d’una cura lleu (cops, rascades, etc.), l’alumne/a serà atès/a a la infermeria del Centre.

Si es detecta la necessitat d’una cura més complexa no urgent, el centre avisa els pares perquè recullin el seu fill i vagin amb ell a la Clínica Juaneda (clínica concertada).

Si es detecta la necessitat d’una cura més complexa de caràcter urgent el centre sol·licita a MAPFRE el servei d’ambulància per al seu trasllat a la Clínica Juaneda i avisa la família que s’hi dirigeixi.

En el cas que els pares siguin lluny de Palma:

Si MAPFRE ens diu que s’ha de fer una atenció ràpida i dur l’infant a la clínica, un responsable del centre (Director, tutor...), acompanyarà l’infant i estarà amb ell fins que arribin els pares/tutors.

Si el trasllat es fa en ambulància, algú del Centre acompanyarà l’infant fins que arribin els pares/tutors al centre mèdic.

Llocs d’assistència:

Per a cures lleus, la infermeria del Centre.

Per a altres cures, Clínica Juaneda, Carrer Company, 30, devora el col·legi. En cas de voler una altra clínica, dependrà de si està concertada. Ens ho heu de comunicar quan us avisem de l’accident escolar.

Per a atenció dental, la clínica dental més pròxima al col·legi és: Clínica Dental Es Fortí, a la Plaça des Fortí, 3, entresol (Palma). Hi ha altres 4 clíniques dentals concertades. En cas de voler triar-ne una d’aquestes, en ho heu de comunicar quan us avisem de l’accident escolar.

MOLT IMPORTANT:

Si una lesió produïda a escola es detecta a casa, els pares han de telefonar al col·legi (971 734645), en horari lectiu, abans d’acudir al lloc d’assistència, a fi de poder facilitar-los la “Declaració d’accidents per a centres escolars” (el parte) i el número d’expedient que MAPFRE ens ha de facilitar.

En qualsevol cas, si es dirigeixen a la Clínica Juaneda, han de dir que es tracta d’un/a alumne/a del Sagrat Cor i que tenen l’assegurança escolar d’accidents amb Mapfre. Llavors els atendran i l’endemà hauran de dur a la clínica la “Declaració d’accidents per a centres escolars” (el parte) segellada i signada pel col·legi.

Si acudeixen a qualsevol altre centre privat o de la Seguretat Social (sense que hi hagi urgència vital), els costos els haurà d’assumir la família, ja que MAPFRE, expressament, ho fa constar així a la pòlissa.

Aquesta assegurança està coberta persegons el conveni d'aquesta asseguradora amb ESCUELAS CATÓLICAS d'àmbit nacional.

SI NECESSITES AJUDA, TELEFONA AL 116 111

La Conselleria de Salut, Família i Benestar Social ha activat a les Illes Balears el telèfon 116 111, d’ajuda als nins i nines, un servei telefònic de 24 hores al dia, 7 dies a la setmana, que facilita als menors una atenció específica, personalitzada i confidencial davant les seves demandes, i que ofereix, així, un espai segur per poder expressar-se i comunicar les seves necessitats o aquelles situacions que considerin oportunes.

L’Oficina de Defensa dels Drets del Menor de les Illes Balears (ODDM) ha posat en marxa aquesta línia mitjançant la Fundació ANAR (Ajuda a nins i adolescents en Risc).

El telèfon ANAR, d’ajuda a nins i adolescents, atendrà les trucades de menors que necessitin orientació en temes relacionats amb menors o qualsevol tipus d'ajuda davant emergències, maltractaments, etc.

Per a més informació podeu visitar la web del Govern de les Illes Balears o la web de la Fundación ANAR.

   

Blog SC Connecta (2)  

  • scconnecta
   

CANALS OFICIALS  

  • Facebook
  • Twiter
  • Youtube
  • Flickr
  • Instagram
   

Agenda  

Juliol 2022
L M X J V S D
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
   

Medi Ambient  

   

TELÈFON D'AJUDA NINS_i_ADOLESCENTS  

   
© SAGRAT COR PALMA