logo2.jpg
   

ADÉU ALUMNES DE 4t ESO, sempre sereu Sagrat Cor!

Els alumnes de 4t d'ESO, us volem dir unes paraules:

Aquest ha estat el nostre darrer curs al Sagrat Cor i no ens podem creure que, després de 13 anys, arribi el dia de dir adéu a la nostra escola, on hem passat i viscut tantes coses. Quan érem petits desitjàvem que arribàs aquest dia i ara que ha arribat, ens fa pena, però estam molt contents d’haver format  part d’aquesta família.

Tots els alumnes de 4t d’ESO i també els professors us animam  a arribar fins al final, com hem fet nosaltres!!!

Gràcies, perquè sense tots vosaltres, aquesta escola no hagués estat el mateix. Ens heu fet créixer, aprendre a sentir i cuidar, a respectar, a conviure i a creure en un món millor, un món més gran, per compartir, per ajudar i per estimar. Sempre serà la nostra escola.

Per sempre Sagrat Cor,

4t ESO

Ahir diumenge 5 de juny vàrem celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient.

Sabeu que Magdalena Sofía en el segle XIX ja ens animava a construir el món sense ferir-lo? Quines ferides creis que té el món? Què podem fer nosaltres?

El Papa Francesc en la seva encíclica Laudato sí diu que la Terra és un regal de Déu per a tots i ens anima a cuidar-la. Això implica:

 • Respectar i apreciar la natura
 • Tenir cura del consum
 • Mantenir-la neta
 • Tenir en compte els més pobres que són els que més pateixen
 • Fer petites accions diàries per prendre consciència: apagar els llums, separar els residus, no tudar aigua...
 • A quina t’apuntes?

PRIMERES COMUNIONS A L'ESCOLA

La setmana passada un grup de nins i nines de 4t de primària vàrem celebrar la nostra Primera Comunió a l’escola.

Va ser un dia espectacular i especial, en què ens vàrem sentir molt a prop del nostre amic Jesús.

Ens agradaria donar les gràcies a les nostres catequistes, als profes, a les nostres famílies, al P. Judas i a tota la gent que va col·laborar perquè vivíssim un dia inoblidable.

MOLTES GRÀCIES SAGRAT COR!!!

MARIA, UN SOMRIURE QUE ACULL

Continuam en el mes de maig, el mes de Maria, la mare de Déu.

El proper diumenge dia 15 és el Dia Internacional de la Família. De la mateixa manera que Maria, la mare de Jesús, va estimar, cuidar i acompanyar el seu fill durant tota la seva vida, la nostra mare i la nostra família ens fan costat sempre.

Tenir una família, sigui com sigui, és tenir persones que t’accepten tal com ets, t’acompanyen, t’ajuden... en definitiva, t’estimen.

Donem gràcies per les nostres famílies i facem el possible per cuidar-les com la Verge Maria!

Diumenge que ve és un dia gran. Els cristians estam de festa!

Celebram amb gran alegria que Jesús ressuscita i viu en nosaltres i al nostre costat. Ressuscita cada cop que ens sentim germans com a fills de Déu i vivim seguint el seu exemple.

Animau-vos i celebrau l’alegria de la Resurrecció!

Feliç Pasqua!

Aquesta cinquena setmana de Quaresma us convidam a somriure perquè Déu ens anima a passar de tot allò que ens fa mal.

Déu ens ensenya que ens podem alliberar de moltes coses que ens esclavitzen: els diners, les aparences, les xarxes, la cultura de la imatge…

Us animau aquesta setmana a deixar de banda tot allò que no ens ajuda a ser millors?

Us imagineu que els vostres pares no poguessin pagar els rebuts de la llum, l'aigua, la hipoteca o lloguer del pis on viviu amb les vostres famílies? O obrir la nevera i no poder agafar el que voleu perquè simplement no hi ha res? Doncs bé, encara que aquesta situació us pugui semblar llunyana o ciència-ficció, per a molts és una realitat. En altres paraules, el dia a dia de moltíssimes famílies. Tracteu d'empatitzar una mica, poseu-vos a la seva pell. No hi ha dret, veritat?

Per sort, tenim alguna cosa per explicar-vos. Des de fa anys, s'han posat en marxa els anomenats CDA (Centres de Distribució d'Aliments). Es tracta d'organitzacions que ajuden a fer que la gent sense recursos pugui tenir accés a una “cistella bàsica d'aliments”, aliments de primera necessitat. Darrere seu trobem molts voluntaris i voluntàries. Persones que cedeixen part del seu temps de manera altruista. Pel sol fet d'ajudar i intentar fer d'aquest món una societat més justa. Malauradament, a causa de les crisis econòmiques i els efectes de la pandèmia, han proliferat aquests centres a la majoria de ciutats espanyoles. A Palma, per posar un exemple, hi ha els CDA de Sant Matgí i de Son Gotleu. Com sempre, Càritas és darrere d'aquest projecte. Sempre compromesa amb els més necessitats. Treballen molt i si tenen feina és gràcies a la donació d'aliments amb què moltes persones contribueixen.

Et preguntaràs... què hi puc fer jo? Doncs actuar. Des del col·legi us animem a contribuir a la recollida d'aliments durant tota aquesta setmana. Esperem que, una vegada més, demostrem com a col·legi tot el que ens interessa. És a dir, ser bones persones i ajudar la gent que està patint. Justament aquesta setmana coincideix amb la quarta setmana de l'Advent, l'almoina. . La paraula almoina significa allò que és dona gratuïtament per socórrer una necessitat, com ara diners, roba, menjar...Esperem que, després d'haver escoltat aquesta reflexió pensada i elaborada pels alumnes de 3r d'ESO, us animeu a participar-hi.

Feliç setmana a tots i feliç Quaresma!

En aquesta tercera setmana de Quaresma us convidam a somriure perquè Déu ens estima tal com som.

Déu sempre ens perdona i ens anima a perdonar als germans. No duu compte del mal sinó que ens obre els seus braços amorosos.

Mirau a Jesús, Ell va ser portador de pau i va fer que tots se sentissin estimats per damunt de les seves errades.

Us animau aquesta setmana a perdonar?

En aquesta segona setmana de Quaresma et convidam a somriure perquè Déu vol parlar amb tu per dir-te que t’estima i t’escolta.

Déu sempre està pendent de nosaltres com ho fa un pare bo, escolta les nostres necessitats, acull les nostres penes, encoratja els nostres desitjos i gaudeix de les nostres alegries.

T’animes aquesta setmana a pregar? Fes un moment de silenci i entra dins tu mateix, escota el teu cor... Segur que tens moltes coses bones per oferir als altres, cerca-les al teu interior. Observa Jesús, la seva manera de parlar, la seva manera de mira, ,la seva manera d’escoltar...

Dimecres passat, dia 2 de març, va començar la Quaresma. Què vol dir això? Els cristians ens preparam durant 40 dies per a la celebració més important, la PASQUA.

En aquesta 1a setmana, us convidam a somriure perquè Déu sempre ens dona una oportunitat per canviar. Ens anima a deixar anar aquelles coses que ens fan mal i viure amb més alegria i més amor. Ens mira amb tendresa i ens anima a fer tot el bé que puguem.

T’animes a treure totes les coses bones que tens al cor? Tots tenim molts de talents que venen de Déu: alegria, amistat, amor, generositat... Anima’t a descobrir-los i intentar canviar a millor!

A les classes de 6è EP ens hem plantejat sempre un dubte sobre el projecte de Solidaritat que feim cada any amb l’escola de Balán (Haití), i és, si realment reben l’ajuda, si l’aprofiten i si els serveix.

Ens va arribar una carta de Matilde Moreno, la religiosa que està amb ells i amb qui col·laboram; la vàrem llegir a classe i la veritat és que vàrem treure conclusions molt interessants:

- Pareix que totes les desgràcies cauen sobre aquest país, el més pobre del món: TERRATRÈMOLS, FALTA D’ALIMENTS, ROBATORIS, SEGRESTAMENTS, DELINQÜÈNCIA, POBRESA…

- Però a pesar d’això, no es rendeixen, sempre surten endavant amb el poc que tenen.

- La nostra ajuda és poca per a tot el que necessiten, però estan agraïts.

- I, a més, tot això els umpl de llum i d’il·lusió per seguir endavant i no rendir-se.

Estan summament agraïts per tot el que reben, però nosaltres també hi hem d’estar per tot el que ens ensenyen amb la seva actitud davant la vida.

SOMRIGUEM PER HAITÍ!!

El projecte educatiu d’aquest curs ens convida a compartir somriures que abracen.

Això pot semblar difícil en aquests moments de pandèmia, però... Sabeu que Santa Magdalena Sofia també va viure una situació semblant i un confinament? I a pesar d’això, ens anima a obrir el cor als altres amb alegria.

Ens va mostrar que el camí del cor permet acostar-te a l’altra gent, tenir una mirada propera, tenir gestos de tendresa, saber posar-se en el lloc de l’altre, donar alegria...

Us animau a fer el nostre lema una realitat?

Que bé ha quedat el mural que hem fet entre tots! I que guapo, també, el que han fet els nins i nines d’Infantil, als porxos de Porteria, que ens recorda que la Pau comença amb un somriure. Cadascú ha aportat el seu granet d’arena i gràcies a això, el resultat ha estat fantàstic.

No només hem fet una proposta artística, sinó que hem expressat que la Pau depèn de cada un de nosaltres i que volem potenciar una actitud permanent de cordialitat i de servei, sense esperar res a canvi, com ens ensenya Jesús.

Entre tots podem fer un món, com diu la nostra cançó, per compartir, per ajudar i per estimar.

No ho oblideu, som constructors de Pau!!!

DIA DE LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA (30 de gener)

Mare Teresa de Calcuta

 

Celebram el dia de la Pau. En moments com aquests, ens n’adonam que la Pau és una necessitat perquè hi ha molta gent que pateix per fam, guerres, injustícies, violència...

De vegades tenim la sensació que nosaltres no podem fer res per canviar aquesta situació, però no és així, com deia Santa Teresa de Calcuta: “La PAU comença amb un somriure”. És a dir, amb un petit gest quotidià podem ser sembradors de Pau.

I tu amb quins gests començaries?

Entre tots construïm la PAU!

Els alumnes de 2n ESO us volem fer arribar un GRÀCIES enorme des de l’escola d’EL Roque de La Palma.

No només els escrivírem cartes i postals, també transmetérem esperança, il·lusió i alegria a tota la gent que en va rebre.

Va ser una forma molt especial de dir: “No estau sols, pensam en vosaltres... i molt”. A més, ens hem adonat que fer contents els altres ens fa feliços a nosaltres també.

Enhorabona a tots i totes!!!

 

VISCA SANT ANTONI!

Avui celebram un sant molt proper a tots nosaltres, Sant Antoni. Sant Antoni era un ermità que es va

retirar al desert d’Egipte on va viure amb l’única companyia dels animals, als quals alimentava i

cuidava; per tot això es va convertir en el patró de la pagesia i és present a moltes esglésies

acompanyat d’un porquet. Gràcies a ell vivim una tradició molt bella, les beneïdes; una mostra de

respecte al regal de la Creació que hem d’estimar i cuidar.

 

Facem com Sant Antoni i abracem la natura!

Ja tornam una altra vegada a l’escola, plens d’energia després d’haver descansat. Se’ns presenta un nou any per endavant i és moment de fer balanç de l’any anterior per canviar tot allò que encara podem millorar. Igual que els Reis ens han fet molts de regals perquè ho hem fet molt bé, nosaltres podem regalar tot allò que Jesús ens ensenya: ser bons companys, respectar les persones majors, ser responsables... És a dir, podem ser Reis i no regalar un pic a l’any, sinó regalar cada dia.

Us animau a començar aquest 2022 fent el possible per ser Reis que regalen somriures, de cor, cada dia?

9_desembre.jpg

Els alumnes de 5è de Primària hem preparat la darrera reflexió de l'any.

Entram en la quarta setmana d' Advent i igual que els pastors varen sentir la tendresa i l’estima cap al bon Jesús, nosaltres feim gestos d’amor senzills que faran que Jesús neixi de nou aquest 2021.

 

Us desitjam a tots que passeu aquestes festes envoltats de la gent que estimau i rebeu el 2022 amb un gran somriure.

Bon Nadal!

9_desembre.jpg

Aquesta tercera setmana d’Advent ens fixam en la generositat dels pastors que varen dur al Bon Jesús allò que tenien. Nosaltres també volem ser generosos amb les persones que viuen a prop nostre. El compromís amb els que menys tenen i les accions solidàries, nacionals i internacionals, formen part de l’essència de la nostra escola.

Per això, aquesta setmana, col·laborarem a la campanya del Rebost de Càritas recollint aliments i productes bàsics per fer de la nostra ciutat un lloc més humà on es comparteix, s’ajuda i s’estima a tots.

9_desembre.jpg

Començam la segona setmana d’Advent amb un missatge d’alegria!

Igual que els pastors no dubtaren en aixecar-se i posar-se en camí per trobar a Jesús, nosaltres ens posam en marxa per dur la SEVA alegria allà on siguem.

Què pots fer aquesta setmana per contagiar-la

PRIMERA SETMANA D'ADVENT: UNA CARTA PELS NINS I NINES DE LA PALMA

Aquest mes, 1r d’ESO ha escrit la reflexió i ens anuncia l’inici de l’Advent. Sabeu el què significa? És un temps de preparació per a Nadal, un compte enrere per al naixement de Jesús.

advent_1.jpg

A què quan esperau la visita d’algú molt estimat preparau ca vostra, pensau en el que podreu fer plegats i teniu moltes ganes que arribi? D’igual manera ens preparam per l’arribada de Jesús. Ordenam el nostre cor, regalam moments a la família i els amics, agraïm el que tenim, feim bones accions per ajudar als que més ho necessiten...

Aquesta primera setmana us animam a fer com els pastors, que varen obrir el seu cor al missatge de l’Àngel, de la mateixa manera que nosaltres volem obrir el cor al que està passant en el món, i de manera especial a La Palma. Per això escriurem postals de Nadal, ben “guapes” i animades, que farem arribar als nins de l’escola de El Roque.

contenedores-nuevos.jpg

Tenir cura de la casa comuna és una manera d’apreciar el regal que Déu ens ha fet amb la Creació.

Saps per què és important que separem els residus als diferents contenidors?

Perquè ...

 • Reciclant 2 tones de plàstic, s’estalvia 1 tona de petroli.
 • Amb 80 llaunes de refrescs es pot crear una llanta de bicicleta.
 • Reciclant una ampolla de vidre estalviam un quilogram de CO2.
 • Una tona de paper reciclat salva 17 arbres.
 • Amb 8 capses de cereals es pot crear un llibre.
 • Reciclant paper, estalviant el 80% d’aigua en la seva fabricació.
 • Donant vida als residus orgànics es pot crear adob per les plantes.

Coneixes els diferents tipus de contenidors de residus?

Saps separar els residus que generes correctament?

Aquesta setmana que celebram la festa de Santa Rosa Filipina, primera missionera del Sagrat Cor, us convidam a fer com ella, establir ponts de generositat, que millorin la vida dels nins i nines de Balan i també que millori la nostra vida, fent-nos sentir l’alegria de participar en la construcció d’un món millor.

Recollirem doblers perquè els nins i nines de l’escola puguin tenir un dinar al dia; per cada 5€ recaptats podreu posar un somriure als peus de Mater.

 

En el món passen moltes coses que ens impacten i que demanen de la nostra acció. Enguany seguim compromesos i fidels amb el país més pobre del món. Sabeu quin és? És un país que no surt a les notícies i que importa poc; és un país petit on els nins i nines no poden menjar ni una vegada al dia...

La vida a Haití continua essent molt difícil, però nosaltres, com Jesús, no ens cansam d’oferir-los la nostra mà.

Sabem que el menjador de l’escola de Balan es nodreix dels nostres doblers, per això us animam a participar a la campanya d’enguany i farem somriure als nins i nines d’Haití.

Compartim somriures que abracen

QUÍ POT DIR, NO?

Us heu fitxat en el logo del Projecte Educatiu?

Les caretes ens diuen que tots podem ser llum de Déu, que estam cridats a ser alegres, agraïts, generosos... i junts abraçam el món per fer-lo millor i il·luminar-lo.

Qui és que pot dir “no” a aquesta proposta?

151101_totssants.jpg

Els alumnes de 4t de primària volem compartir aquesta reflexió amb tots vosaltres.

Com tots sabeu, en aquesta setmana s’acosta un dia molt especial; no ens referim només al dia de Halloween, on tot són disfresses monstruoses i ensurts a canvi de dolços, sinó al dia 1 de novembre, que celebram el dia de Tots Sants.

Els sants són persones com nosaltres (nins, joves, ancians, rics, pobres…) que seguiren a Jesús per damunt de tot i aquest dia celebram la seva vida amb gratitud.

Nosaltres també podem ser sants, però hem d’esforçar-nos a fer tot el que Jesús ens va ensenyar, recordant-lo amb un gran somriure, estimant-lo i estimant els altres com a nosaltres mateixos.

I tu, t’animes a ser sant?

Aquesta setmana tenim una festa important per a totes les escoles del Sagrat Cor del món: la festa de Mater, la nostra Mare de Déu, que ens acompanya i ens cuida, i ens uneix com a família. Una família que regala somriures que abracen i que, seguint el model de Mater, ens compromet a endinsar en el nostre interior per trobar a Jesús i oferir el seu missatge d’amor i d’alegria.

Com a mostra d’agraïment, durant aquests dies ens hem fet fotos regalant un somriure a Mater i el dia de la festa, dimecres 20, les veurem a la classe i enganxarem una ferratina a l’agenda en el dia de la seva celebració.

Quina sort que tenim de tenir-la sempre amb nosaltres!!!

la_palma

Si us demanen quina és la notícia que més us ha impactat darrerament, segur que molts de vosaltres pensareu amb el que està passant a l’illa de La Palma.

Igual que a La Palma, hi ha molts altres de llocs del món que viuen situacions tristes i complicades.

El nostre Projecte Educatiu ens convida a sentir compassió ,una compassió activa: que vol dir no pensar només des del punt de vista de la llàstima sinó fer passes, perquè sempre es pot fer alguna cosa per ajudar: una pregària, un petit donatiu...

Quina acció està en el nostre abast a nivell personal i com a grup?

Animau-vos a fer-la!

Haiti_octubre

A final de juny, quan ja no hi havia classe, vàrem rebre notícies d’Haití. Si recordau, el curs passat, vàrem teixir fils d’esperança amb Haití i aportàrem doblers per poder comprar aliments perquè els nins i nines de l’escola de Balan poguessin menjar al manco un pic cada dia.

Ens han enviat una carta, molt agraïts i carinyosos, on ens han explicat que, amb la nostra ajuda, han pogut dinar cada dia. La nostra aportació ha estat molt important perquè les seves famílies són molt pobres i no poden fer dinar diàriament, normalment en fan els diumenges i algun altre dia entre setmana.

Us imaginau el que suposa estar un dia sense menjar? Tendríeu forces per atendre a classe? I per estudiar? I per jugar al pati?

Com veis, els nins i nines d’Haití passen fam, per això és tan important la nostra ajuda. Jesús ens ensenya i anima a acompanyar les persones que pateixen i viuen situacions difícils com els nostres companys d’Haití.

 

HAITÍ NO ENS OBLIDA I NOSALTRES NO PERMETREM QUE DEIXIN DE SOMRIURE!!!

Compartim somriures que abracen

Que important és un somriure!  Un somriure des del cor, per acollir i abraçar el món, per cuidar-lo, per apropar-se a l’altre des de l’alegria de la trobada.

El Projecte Educatiu d’enguany ens convida a somriure des del cor i Magdalena Sofía n’és un exemple; tots els qui s’acostaven a ella rebien del seu somriure  comprensió i carinyo.

Que no te llevin el somriure!!!

 

2 reflexió

Ja duim una setmana d’escola i segur que tots ens hem fet molts de propòsits personals i de grup classe.

Començar un nou curs és com iniciar un nou viatge, tenim una nova oportunitat... Imaginem que hem pujat a una nau especial, la classe, on tenim la possibilitat de treure el millor de nosaltres i, entre tots, construir un món millor a l’estil de Jesús... Només necessitam molta il·lusió i saber quin botó hem de pitjar per dur la nau allà on voldríem.

Animau-vos a pensar quins botons voldríeu pitjar per fer d’aquest curs un viatge apassionant.

Refle 1

Començam les reflexions del curs 2021 - 2022 amb una carta molt especial per a tots nosaltres de Santa Magdalena Sofia:

Estimats, no us podeu imaginar com de contenta estic de veure l’escola plena de nins i nines; sou la nostra alegria i la nostra raó de ser.

Esper que estigueu animats, contents i agraïts de començar un nou curs.

M’agradaria que no oblidàssiu ni un sol dia que sou del Sagrat Cor i que us heu de distingir per actuar des del cor, on hi ha el millor de la persona: la capacitat d’estimar. Jesús ens ensenya com fer-ho: alegrant, compartint, ajudant, respectant, perdonant... fent que el món sigui millor.

Aquest és el meu desig per a tots vosaltres durant el curs que avui començam: que estimeu i que us sentiu estimat, oferint molts de somriures que abracen.

 

Us estima,

Magdalena Sofia

 

Molt bon curs a tots i a totes. Recordau que, units, hem de fer realitat el desig de Santa Magdalena Sofia per a tots nosaltres: que siguem persones que estimen i col·laboren en la construcció d’un món a l’estil de Jesús.

   

Blog SC Connecta (2)  

 • scconnecta
   

CANALS OFICIALS  

 • Facebook
 • Twiter
 • Youtube
 • Flickr
 • Instagram
   

Agenda  

Juliol 2022
L M X J V S D
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
   

Medi Ambient  

   

TELÈFON D'AJUDA NINS_i_ADOLESCENTS  

   
© SAGRAT COR PALMA