imatge no visualitzada

Requirements

Get Adobe Flash player

Resultado de imagen de sant antoni   Resultado de imagen de sant sebastia

Aquesta setmana celebram dos Sants molt propers a tots nosaltres:

Sant Antoni i Sant Sebastià.

Sant Antoni era un gran amic dels animals i curava els que estaven ferits. Va guarir un porquet, que amb agraïment el va acompanyar tota la seva vida. Per això també és conegut com sant Antoni del porquet. Per això, es va convertir en el patró de la pagesia. Gràcies a ell vivim una tradició molt bonica: les Beneïdes, com a mostra de respecte a tot el que Déu ha creat per a nosaltres. Com cada any, els nins i nines de primària duran els seus animals per beneir-los a l'escola.

Facem com Sant Antoni i cuidem la vida i tot el que tenim al nostre voltant. Acabam amb una glosa preparada per a aquest dia:

 

El dia de Sant Antoni

és dia ben especial,

faci fred o faci pluja,

tots a torrar anam.

 

El dia de Sant Antoni

tots junts festa celebram,

l'alegria que ell sentia

d'estimar gent i animals.

 

El dia de Sant Antoni

sentim l'escalfor del foc,

fa molts d'anys que feim festa

a l'escola Sagrat Cor.

DONARIES PER MI?, 13 de febrer JORNADA DE DONACIÓ A L'ESCOLA

 • Has sentit la notícia?
 • Quina notícia?
 • El Banc de Sang necessita l’ajuda dels habitants de Balears.
 • Ah si? I per què?
 • Perquè cada dia és necessiten més de 200 donacions per a cobrir les peticions de tots els hospitals de les nostres illes.
 • 200 donacions diàries? Me pareix molt.
 • Idò a mi no m’ho pareix, ja que 1 de cada 10 persones ingressades necessita, al manco, una donació.
 • Crec que exageres
 • Un sol malalt de càncer tractat amb quimio podria necessitar 200 donacions, un accidentat de tràfic que és operat d’urgència pot necessitar fins a 20 donacions, una dona que ha parit fins a 10 donacions … Vol més dades? O són suficients?
 • Son suficients ... però segur que van sobradíssims.
 • Sobradíssims?? Estàs molt equivocat. Va, llest: Quin percentatge de la nostra població creus que és donant?
 • Un 30 %?
 • Ja!, menys …
 • Un …20 %??
 • Menys!!
 • Un 10 %?
 • Un 2 %
 • Un 2 %??? Només un 2 %?
 • Si
 • Es poquíssim!! Es com si dels 1000 alumnes del Sagrat Cor, només 20 donassin la sang que necessita tota l’escola!!! Ostres! No ho havia pensat mai tot això ...
 • Necessitam ajudar al Banc de Sang. La nostra família, els nostres amics ... podrien necessitar sang el dia de demà! Com diu el nostre projecte educatiu:

Al Sagrat Cor cuidam la vida, cuidam els altres …

Al Sagrat Cor, donam sang!!

Us convidam a visitar la plana web www.donasang.org i comprovar quin és l’estat de les reserves del Banc de Sang a diari. 

   i   Resultado de imagen de sagrat cor fecib

Reflexió elaborada pels alumnes de 3r ESO

Començam el 2n trimestre

Resultado de imagen de reyes fano

Ja tornam una altra vegada a l’escola, plens d’energia després d’haver descansat. Se’ns presenta un nou any per endavant i és moment de fer balanç de l’any anterior per canviar tot allò que encara podem millorar. Igual que els Reis ens han fet molts de regals perquè ho hem fet molt bé, nosaltres podem regalar tot allò que Jesús ens ensenya: ser bons companys, respectar les persones majors, ser responsables... És a dir, podem ser Reis i no regalar un pic a l’any, sinó regalar cada dia.

Us animau a començar aquest Resultado de imagen de 2019 fent el possible

per cuidar la vida i millorar el nostre món?

3a SETMANA D'ADVENT. Alegra't, el Senyor és amb tu!

foto de Col·legi Sagrat Cor - FECIB.

Ja hem vist com creix la soca de l'arbre, des de les arrels més profundes del nostre cor. Les branques d'un arbre són per fer fruit, per fer ombra, per tenir ocells.... per oferir vida a tothom.

I com podem donar fruit i vida al món, en aquests dies de festa?

* Valorar a tothom amb les seves qualitats.

* Estimar i donar sense voler res a canvi.

* Deixar el mòbil i escoltar i riure amb la família.

* Fer feliç als qui ens acompanyen.

* Somiar amb un món en positiu.

* No queixar-se si no ens agrada alguna cosa que qualcú ha preparat amb il·lusió.

* Ajudar als padrins i tenir una carícia amb ells i els pares i germans.

* Empatitzar amb els qui no ho passen bé.

Amb tot això i molt més, no trobau que poden fer molt de fruit i una bona ombra?

Amb Jesús, el món és un lloc millor: ENS APUNTAM A ACOLLIR-LO BAIX LES NOSTRES BRANQUES?

2a setmana d'ADVENT

Estam a la Segona Setmana d’Advent. Recordau que la setmana passada varen posar unes arrels ben profundes al nostre arbre? Però no basten només unes bones arrels per donar fruit, l’arbre necessita un bon tronc. Igual que no basta tenir el desig de rebre Jesús si no hi posam de la nostra part per fer-ho possible. Necessitam créixer per dins, ser millors persones i per preparar el cor.

Què estau disposats a fer perquè neixi el Bon Jesús? Quines actituds podríeu millorar?

Resultado de imagen de naixement jesus

1a SETMANA D'ADVENT, CAMÍ DE NADAL

Resultado de imagen de arbol de los logros dibujo

Durant l’Advent ens preparam per al naixement de Jesús. El vols acollir? Per fer-ho, primer de tot ho has de desitjar, has d’estar fort i centrat. Com un arbre que per donar un bon fruit, ha de tenir unes bones arrels. Aquestes faran que visquis l’essència del Nadal, i no només els regals, els llumets i la decoració...; et mostraran un camí d’amor. Qui alimenta les teves arrels? Qui t’influeix positivament?

ENS ACOSTAM AL TEMPS D'ADVENT

D’aquí poc començam l’Advent i no podem celebrar-lo sense saber quin és el seu significat! No només és encendre espelmes, ni preparar les decoracions de Nadal, ni els regals, ni els dolços... sinó un temps de preparació pel naixement de Jesús i per dedicar més temps a la família.

Hem d’aprofitar per donar gràcies a les persones més properes a nosaltres i reflexionar sobre les nostres actituds. També ens podem proposar reptes per l’any que ve, com ser millors persones i ajudar els altres i el nostre entorn. En aquest temps, més que mai, hem de valorar el que tenim, i pensar no només en nosaltres, sinó també en tota la gent que no té família, ni recursos per viure o que estarà sola aquest Nadal.

Tots tenim dret a un món millor

Cuidam la vida, cuidam als altres, cuidam Nadal!

I, per acabar, us volem fer reflexionar amb aquest acròstic: Resultado de imagen de advent

Amar

Donar

Vida

Empatia

Nadal

Tothom

Santa Rosa Filipina Duchesne, bicentenari de la seva arribada a Amèrica

Segur que Rosa Filipina està molt contenta. Sabeu per què? Perquè ella, com a missionera, la primera del Sagrat Cor, valora molt l’ajuda als nins d’Haití, justament ara que celebram el bicentenari de la seva arribada al continent americà, perquè era una dona que tenia passió pels pobres.

Ja coneixeu la seva història, que podeu recordar al vídeo Quí era Rosa Filipina?, però avui ens fixarem en la seva manera de ser:

* No era pobra però vivia amb austeritat (valorant les petites coses)

* No era forta però era valenta

* No aprenia fàcilment però era constant

* No va tenir una vida gens fàcil però va facilitar la vida als altres

* No va poder veure el seu èxit però sempre es va mantenir fidel a Jesús

* No era una dona excepcional però és Santa

Us podeu identificar amb ella? En què?

PASSAM A L'ACCIÓ: Recollim donatius per a les beques dels infants d'Haití

La setmana passada vàrem conèixer millor la realitat que viuen els vostres companys d’Haití. Sembla mentida que avui en dia encara hi hagi nins que no tenen per menjar, quan nosaltres aquí estam cansats de sentir “no m’agrada”, “no en vull pus”, “quin oi”... i de veure entrepans tirats als fems!

Aquesta setmana us proposam dos gestos. Un: no tudar el menjar i ser conscients i valorar el privilegi que nosaltres tenim (xocolata, “xuxes”, coques...). I dos: fer el possible perquè els nins de Balan tenguin una menjada bàsica assegurada al dia (arròs i pollastre), tal com ens va dir Jesús:

“Tenia gana i em donareu de menjar, tenia set i em donàreu per beure, anava despullat i em vau vestir, estava malalt o a la presó i em vàreu visitar” […]

Tot allò que feis a un d'aquests germans meus més petits, m’ho feis a mi” (Mt 25, 35-36)

 

Segur que entre tots aconseguim moltes beques de menjador per a n’Ali, en Jean Paul, n’Anita, n’Etien i la resta dels 296 alumnes de l’escola d’Haití.

Cuidem la vida, cuidem els altres, cuidem Haití

COMENÇAM LA QUINZENA DE LA SOLIDARITAT

i l'escola d'HAITÍ torna reclamar la nostra atenció

Ja sabeu que Jesús era conscient de les necessitats de la gent que tenia al voltant i compartia tot el que Ell tenia amb els altres. Aquest és un dels valors més importants que ens transmet.

Com cada any miram als més pobres de la Terra, aquells que no han tengut la sort que hem tengut nosaltres. Na Matilde Moreno, des d’Haití, ens ha enviat aquest crit d’ajuda:

"Els nostres nins i nines tenen gana. Molta gana. Quan vénen al col·legi els donem un plat de menjar i això és el que mengen durant tot el dia. Bàsicament sols tenim blat, pèsols secs i oli per menjar, l'excedent que rebem dels Estats Units. Als nens d'aquí, com als d'Espanya, no els agrada menjar cuinat de blat diàriament però com hi ha tanta gana…! Vosaltres sou la seva salvació. I els dies que els podem donar arròs, fan una festa. Gràcies per endavant per solidaritzar-vos amb 300 nins i nines meravellosos que lluiten per aconseguir un plat de menjar al dia."

 

Cuidam la vida, cuidam els altres, cuidam Haití!

ARRIBAM A LA FESTA DE TOTS SANTS

Resultado de imagen de imatges melicotó

Aquesta setmana celebram el Dia de Tots Sants. És vera que la nit anterior se celebra la Nit de les Ànimes com deim a Mallorca o Halloween en terminologia anglosaxona, però no hem d’oblidar que dia 1 de novembre els cristians també celebram una festa molt especial: la de Tots Sants. Aquesta festa vol recordar a totes les persones que viuen i que han viscut estimant els altres; persones que CUIDEN LA VIDA i passen pel món intentant fer-lo una mica millor. No penseu que els sants són persones extraordinàries o molt diferents. No! Tots podem ser sants si ens esforçam per fer totes les coses des del cor.

Que aquest dia no només sigui por i llepolies! Que també sigui alegria i tradició!

Bona festa de Tots Sants!

CUIDAM LA VIDA, CUIDAM LA NATURA, CUIDAM EL MEDI

Resultado de imagen de medio ambiente tierra

Hi ha molts factors que estan destruint el medi ambient a nivell mundial, com el canvi climàtic, la superpoblació, la desforestació, l’ús de combustibles fòssils, la contaminació hídrica… Hem sentit parlar moltes vegades d’això, però sabeu com ens afecta? Les nostres illes també s’hi veuen implicades?

Aquesta setmana hi haurà una exposició a porteria on podreu descobrir l’estat del medi ambient a les Balears. Estau tots convidats a visitar-la i a fer una reflexió. Hi haurà un panell on podreu apuntar les coses que més us preocupen del que heu vist i al costat podreu apuntar el que podem fer nosaltres per canviar la situació.

Albert Einstein va dir “El món és un lloc perillós; no per les persones que li fan mal, sinó per aquelles que no fan res per evitar-ho”. Què podem fer per “Cuidar la Vida” i tenir cura del món, que és el millor regal que Déu ens ha fet.

AMB MATER A LLUC

Com sabeu dia 20 d'octubre és una festa important per a totes les escoles del Sagrat Cor del món: la festa de Mater que ens uneix com a família. Enguany, d’una manera molt especial ho volem celebrar amb una pelegrinació a Lluc que serà dia 31 d’octubre. Un dia per gaudir i enfortit llaços.

Molts d’anys a tots!

Resultado de imagen de mater admirabilis

TOTA L'ESCOLA AMB MATER A LLUCResultado de imagen de mare de deu de lluc

Sabeu que aviat farem festa? L’escola al complet anirem a passar el dia Lluc. Serà el final d’un camí que va començar l’any passat, quan anàrem a veure diferents monestirs de Mallorca dedicats la Mare de Déu. Us recordau de quina vàreu anar a veure? Idò la cloenda perfecta és anar a veure la Mare de Déu de Lluc, que és la patrona de Mallorca.

 

Si hi ha un lloc que ha estat sagrat per als mallorquins, és el bosc de Lluc, al cor de la serra de Tramuntana. Des de fa segles que s’hi pelegrina, cercant la pau amb nosaltres mateixos, amb la gent que ens envolta i amb el planeta que ens acull i del qual formam part. Així que nosaltres hi pelegrinarem, visitarem la Mare de Déu, farem una diada de família i donarem gràcies a Déu per la natura que ens envolta que és la casa comuna que ens ha estat confiada. Estau preparats per anar amb Mater a Lluc?

CUIDAM LA VIDA, el nostre projecte educatiu d'aquest curs

Segur que molts de vosaltres coneixeu la frase de Santa Magdalena Sofia que diu:

“Hem de construir el món sense ferir-lo”

Sabeu què significa això? Idò el Papa Francesc ho explica molt bé a un llibret que es diu “Laudato si”. En aquest llibret el Papa ens anima a tenir cura del món, que és la nostra casa, i a estimar-nos i cuidar-nos uns als altres com bons germans, com ens va ensenyar Jesús.

Aquest curs ens esforçarem per cuidar la VIDA, així, amb majúscules. 

Ens preocuparem d’entendre que no som més feliços quan més tenim sinó quan més estimam i que la nostra Terra és un regal de Déu que hem de cuidar i protegir per fer-la cada vegada millor. 

Us convidam a fixar-vos en el logo del projecte educatiu que ens guiarà durant tot aquest curs. Què us suggereix? Ens podríeu fer arribar les vostres idees a Porteria.

SEGUIU I UTILITZAU EL #cuidamlavida

MOLT BONES NOTÍCIES DES D'HAITÍ

   

Recordau que durant el curs passat vàrem recollir doblers per ajudar a construir un dispensari mèdic a Balan, un poblet d’Haití?

A final de curs el dispensari ja estava gairebé acabat. Ara, ens han escrit les religioses del Sagrat Cor que viuen allà per explicar-nos que el centre sanitari ja està funcionant. El varen inaugurar a principi del passat mes de setembre i el primer dia varen atendre a 180 malats que no tenien cap possibilitat d’anar al metge. Segur que això millorarà molt la vida de les persones que viuen a Balan i també la dels poblets que té al voltant.

Tant de bo durant aquest curs siguem capaços de viure a l’estil de Jesús i facem moltes petites coses que ajudin a millorar el món, el del nostre voltant i també al dels qui viuen en condicions tan difícils i injustes.

Gràcies per la vostra gran implicació!

ESTAU DISPOSATS A PARTICIPAR D'AQUESTA AVENTURA?

Us recordau que fa dos anys anàrem tota l’escola junts amb Mater a la Seu per celebrar l’any de Misericòrdia? I l’any passat, quina Mare de Déu vàreu anar a veure? La de la Bonanova, Bellver, Monti-Sion, Cocó ...? Enguany tenim una altra sorpresa. Una altra activitat molt vistosa per fer tots plegats com la família que som i donar gràcies per tantes coses bones que rebem cada dia.

Anirem a un lloc que està molt amunt, on una bella dona va ser un salt, se sent cantar com els àngels i una Moreneta ens espera amb els braços oberts. On pensau que deu ser?

Estau disposats a participar d’aquesta aventura? A obrir el cor als nostres companys?

Resultado de imagen de dibujo fano autobus

DESPLEGUEM LA VIDA, primera reflexió d'aquest curs

Us heu fixat en el mural dels porxos?

És el cor del Sagrat Cor fet per un caramull de mans. A cada una hi ha un cor que dona el millor que té: alegria, amor, perdó, empatia, respecte, ajuda...

Amb aquest mural hem volgut expressar el nostre desig per al curs 2018- 2019. Esperam que cada un dels qui formam l'escola donem als altres el millor que tenim, així ens unirem formant una vertadera família.

Que tinguem un bon curs i que donem molta Vida als altres!

 

NOTA: Cada setmana anirem penjant les reflexions que farem a l'escola perquè pogueu seguir-les. Totes quedaran arxivades a l'apartat REFLEXIONS d'aquesta web.

PREGAPATI: tots els divendres

     

Marana Tha, en arameu, vol dir "Jesus, vine a mi" i és el mantra amb el qual treballam aquest mes. Sant Pau, a la Primera Epístola als Corintis 16:22, la usa per parlar de l'esperança de la Segona Vinguda de Jesús. I, antigament, els cristians la usàvem com a salutació.

A la nostra vida, tot va tan aviat que, moltes vegades, ens oblidam d'estar en contacte amb nosaltres mateixos i amb Déu.

Cada divendres, de 10:45 a 11:15, tens la possibilitat de venir al Pregapati. Un moment de reflexió i de calma, per retrobar-te amb tu mateix i estar més a prop de Jesús.

Tu decideixes quan arribes i quan te'n vas. És un temps de pregària sense principi ni final.
Ja n'hi ha molts que ho han provat. T'animes tu també a fer-ho?

   

Traduir?  

caeuenfrgldeites
   

Blog SC Connecta (2)  

 • scconnecta
   

CANALS OFICIALS  

 • Facebook
 • Twiter
 • Youtube
 • Flickr
 • Instagram
   

Agenda  

Gener 2019
L M X J V S D
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
   

Medi Ambient  

   

TELÈFON D'AJUDA NINS_i_ADOLESCENTS  

   
© SAGRAT COR PALMA