imatge no visualitzada

Requirements

Get Adobe Flash player

VISCA SANT ANTONI!

Avui celebram un sant molt proper a tots nosaltres, Sant Antoni. Sant Antoni era un ermità que es va

retirar al desert d’Egipte on va viure amb l’única companyia dels animals, als quals alimentava i

cuidava; per tot això es va convertir en el patró de la pagesia i és present a moltes esglésies

acompanyat d’un porquet. Gràcies a ell vivim una tradició molt bella, les beneïdes; una mostra de

respecte al regal de la Creació que hem d’estimar i cuidar.

 

Facem com Sant Antoni i abracem la natura!

Ja tornam una altra vegada a l’escola, plens d’energia després d’haver descansat. Se’ns presenta un nou any per endavant i és moment de fer balanç de l’any anterior per canviar tot allò que encara podem millorar. Igual que els Reis ens han fet molts de regals perquè ho hem fet molt bé, nosaltres podem regalar tot allò que Jesús ens ensenya: ser bons companys, respectar les persones majors, ser responsables... És a dir, podem ser Reis i no regalar un pic a l’any, sinó regalar cada dia.

Us animau a començar aquest 2022 fent el possible per ser Reis que regalen somriures, de cor, cada dia?

9_desembre.jpg

Els alumnes de 5è de Primària hem preparat la darrera reflexió de l'any.

Entram en la quarta setmana d' Advent i igual que els pastors varen sentir la tendresa i l’estima cap al bon Jesús, nosaltres feim gestos d’amor senzills que faran que Jesús neixi de nou aquest 2021.

 

Us desitjam a tots que passeu aquestes festes envoltats de la gent que estimau i rebeu el 2022 amb un gran somriure.

Bon Nadal!

9_desembre.jpg

Aquesta tercera setmana d’Advent ens fixam en la generositat dels pastors que varen dur al Bon Jesús allò que tenien. Nosaltres també volem ser generosos amb les persones que viuen a prop nostre. El compromís amb els que menys tenen i les accions solidàries, nacionals i internacionals, formen part de l’essència de la nostra escola.

Per això, aquesta setmana, col·laborarem a la campanya del Rebost de Càritas recollint aliments i productes bàsics per fer de la nostra ciutat un lloc més humà on es comparteix, s’ajuda i s’estima a tots.

9_desembre.jpg

Començam la segona setmana d’Advent amb un missatge d’alegria!

Igual que els pastors no dubtaren en aixecar-se i posar-se en camí per trobar a Jesús, nosaltres ens posam en marxa per dur la SEVA alegria allà on siguem.

Què pots fer aquesta setmana per contagiar-la

PRIMERA SETMANA D'ADVENT: UNA CARTA PELS NINS I NINES DE LA PALMA

Aquest mes, 1r d’ESO ha escrit la reflexió i ens anuncia l’inici de l’Advent. Sabeu el què significa? És un temps de preparació per a Nadal, un compte enrere per al naixement de Jesús.

advent_1.jpg

A què quan esperau la visita d’algú molt estimat preparau ca vostra, pensau en el que podreu fer plegats i teniu moltes ganes que arribi? D’igual manera ens preparam per l’arribada de Jesús. Ordenam el nostre cor, regalam moments a la família i els amics, agraïm el que tenim, feim bones accions per ajudar als que més ho necessiten...

Aquesta primera setmana us animam a fer com els pastors, que varen obrir el seu cor al missatge de l’Àngel, de la mateixa manera que nosaltres volem obrir el cor al que està passant en el món, i de manera especial a La Palma. Per això escriurem postals de Nadal, ben “guapes” i animades, que farem arribar als nins de l’escola de El Roque.

contenedores-nuevos.jpg

Tenir cura de la casa comuna és una manera d’apreciar el regal que Déu ens ha fet amb la Creació.

Saps per què és important que separem els residus als diferents contenidors?

Perquè ...

 • Reciclant 2 tones de plàstic, s’estalvia 1 tona de petroli.
 • Amb 80 llaunes de refrescs es pot crear una llanta de bicicleta.
 • Reciclant una ampolla de vidre estalviam un quilogram de CO2.
 • Una tona de paper reciclat salva 17 arbres.
 • Amb 8 capses de cereals es pot crear un llibre.
 • Reciclant paper, estalviant el 80% d’aigua en la seva fabricació.
 • Donant vida als residus orgànics es pot crear adob per les plantes.

Coneixes els diferents tipus de contenidors de residus?

Saps separar els residus que generes correctament?

Aquesta setmana que celebram la festa de Santa Rosa Filipina, primera missionera del Sagrat Cor, us convidam a fer com ella, establir ponts de generositat, que millorin la vida dels nins i nines de Balan i també que millori la nostra vida, fent-nos sentir l’alegria de participar en la construcció d’un món millor.

Recollirem doblers perquè els nins i nines de l’escola puguin tenir un dinar al dia; per cada 5€ recaptats podreu posar un somriure als peus de Mater.

 

En el món passen moltes coses que ens impacten i que demanen de la nostra acció. Enguany seguim compromesos i fidels amb el país més pobre del món. Sabeu quin és? És un país que no surt a les notícies i que importa poc; és un país petit on els nins i nines no poden menjar ni una vegada al dia...

La vida a Haití continua essent molt difícil, però nosaltres, com Jesús, no ens cansam d’oferir-los la nostra mà.

Sabem que el menjador de l’escola de Balan es nodreix dels nostres doblers, per això us animam a participar a la campanya d’enguany i farem somriure als nins i nines d’Haití.

Compartim somriures que abracen

QUÍ POT DIR, NO?

Us heu fitxat en el logo del Projecte Educatiu?

Les caretes ens diuen que tots podem ser llum de Déu, que estam cridats a ser alegres, agraïts, generosos... i junts abraçam el món per fer-lo millor i il·luminar-lo.

Qui és que pot dir “no” a aquesta proposta?

151101_totssants.jpg

Els alumnes de 4t de primària volem compartir aquesta reflexió amb tots vosaltres.

Com tots sabeu, en aquesta setmana s’acosta un dia molt especial; no ens referim només al dia de Halloween, on tot són disfresses monstruoses i ensurts a canvi de dolços, sinó al dia 1 de novembre, que celebram el dia de Tots Sants.

Els sants són persones com nosaltres (nins, joves, ancians, rics, pobres…) que seguiren a Jesús per damunt de tot i aquest dia celebram la seva vida amb gratitud.

Nosaltres també podem ser sants, però hem d’esforçar-nos a fer tot el que Jesús ens va ensenyar, recordant-lo amb un gran somriure, estimant-lo i estimant els altres com a nosaltres mateixos.

I tu, t’animes a ser sant?

Aquesta setmana tenim una festa important per a totes les escoles del Sagrat Cor del món: la festa de Mater, la nostra Mare de Déu, que ens acompanya i ens cuida, i ens uneix com a família. Una família que regala somriures que abracen i que, seguint el model de Mater, ens compromet a endinsar en el nostre interior per trobar a Jesús i oferir el seu missatge d’amor i d’alegria.

Com a mostra d’agraïment, durant aquests dies ens hem fet fotos regalant un somriure a Mater i el dia de la festa, dimecres 20, les veurem a la classe i enganxarem una ferratina a l’agenda en el dia de la seva celebració.

Quina sort que tenim de tenir-la sempre amb nosaltres!!!

la_palma

Si us demanen quina és la notícia que més us ha impactat darrerament, segur que molts de vosaltres pensareu amb el que està passant a l’illa de La Palma.

Igual que a La Palma, hi ha molts altres de llocs del món que viuen situacions tristes i complicades.

El nostre Projecte Educatiu ens convida a sentir compassió ,una compassió activa: que vol dir no pensar només des del punt de vista de la llàstima sinó fer passes, perquè sempre es pot fer alguna cosa per ajudar: una pregària, un petit donatiu...

Quina acció està en el nostre abast a nivell personal i com a grup?

Animau-vos a fer-la!

Haiti_octubre

A final de juny, quan ja no hi havia classe, vàrem rebre notícies d’Haití. Si recordau, el curs passat, vàrem teixir fils d’esperança amb Haití i aportàrem doblers per poder comprar aliments perquè els nins i nines de l’escola de Balan poguessin menjar al manco un pic cada dia.

Ens han enviat una carta, molt agraïts i carinyosos, on ens han explicat que, amb la nostra ajuda, han pogut dinar cada dia. La nostra aportació ha estat molt important perquè les seves famílies són molt pobres i no poden fer dinar diàriament, normalment en fan els diumenges i algun altre dia entre setmana.

Us imaginau el que suposa estar un dia sense menjar? Tendríeu forces per atendre a classe? I per estudiar? I per jugar al pati?

Com veis, els nins i nines d’Haití passen fam, per això és tan important la nostra ajuda. Jesús ens ensenya i anima a acompanyar les persones que pateixen i viuen situacions difícils com els nostres companys d’Haití.

 

HAITÍ NO ENS OBLIDA I NOSALTRES NO PERMETREM QUE DEIXIN DE SOMRIURE!!!

Compartim somriures que abracen

Que important és un somriure!  Un somriure des del cor, per acollir i abraçar el món, per cuidar-lo, per apropar-se a l’altre des de l’alegria de la trobada.

El Projecte Educatiu d’enguany ens convida a somriure des del cor i Magdalena Sofía n’és un exemple; tots els qui s’acostaven a ella rebien del seu somriure  comprensió i carinyo.

Que no te llevin el somriure!!!

 

2 reflexió

Ja duim una setmana d’escola i segur que tots ens hem fet molts de propòsits personals i de grup classe.

Començar un nou curs és com iniciar un nou viatge, tenim una nova oportunitat... Imaginem que hem pujat a una nau especial, la classe, on tenim la possibilitat de treure el millor de nosaltres i, entre tots, construir un món millor a l’estil de Jesús... Només necessitam molta il·lusió i saber quin botó hem de pitjar per dur la nau allà on voldríem.

Animau-vos a pensar quins botons voldríeu pitjar per fer d’aquest curs un viatge apassionant.

Refle 1

Començam les reflexions del curs 2021 - 2022 amb una carta molt especial per a tots nosaltres de Santa Magdalena Sofia:

Estimats, no us podeu imaginar com de contenta estic de veure l’escola plena de nins i nines; sou la nostra alegria i la nostra raó de ser.

Esper que estigueu animats, contents i agraïts de començar un nou curs.

M’agradaria que no oblidàssiu ni un sol dia que sou del Sagrat Cor i que us heu de distingir per actuar des del cor, on hi ha el millor de la persona: la capacitat d’estimar. Jesús ens ensenya com fer-ho: alegrant, compartint, ajudant, respectant, perdonant... fent que el món sigui millor.

Aquest és el meu desig per a tots vosaltres durant el curs que avui començam: que estimeu i que us sentiu estimat, oferint molts de somriures que abracen.

 

Us estima,

Magdalena Sofia

 

Molt bon curs a tots i a totes. Recordau que, units, hem de fer realitat el desig de Santa Magdalena Sofia per a tots nosaltres: que siguem persones que estimen i col·laboren en la construcció d’un món a l’estil de Jesús.

   

Traduir?  

caeuenfrgldeites
   

Blog SC Connecta (2)  

 • scconnecta
   

CANALS OFICIALS  

 • Facebook
 • Twiter
 • Youtube
 • Flickr
 • Instagram
   

Agenda  

Gener 2022
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
   

Medi Ambient  

   

TELÈFON D'AJUDA NINS_i_ADOLESCENTS  

   
© SAGRAT COR PALMA