imatge no visualitzada

Requirements

Get Adobe Flash player

Com ha anat el començament d’aquest curs tan esperat?

Hem començat amb moltes ganes. Avui us animam a fer una pluja d’idees de totes les coses positives i bones que hem viscut i que volem potenciar.

Segur que pensar en elles us ha alegrat. Mirar en positiu ens ajuda a ser més feliços i a fer present entre nosaltres a Jesús.

 

Anima’t a mirar en positiu, seràs més feliç!!!

CARTA DE MAGDALENA SOFIA

Començam les reflexions del curs 20-21 amb una carta molt especial per a tots nosaltres de Santa Magdalena Sofia:

Estimats, no us podeu imaginar com de contenta estic de veure la nostra escola oberta i plena de nins i nines que sou la nostra alegria i la nostra raó de ser.

A la fi tornam a trobar-nos i ho feim amb il·lusió i amb un sentiment molt gros d’agraïment i d’esperança, decidits a donar el millor de cada un perquè passem tots un bon curs i puguem omplir el món d’alegria i d’esperança.

Aquest és el meu desig per a tots vosaltres i que visqueu un feliç curs ple d’alegria i d’esperança!

Magdalena Sofia

Molt bon curs a tots i a totes i recordau que units hem de fer realitat el desig de Santa Magdalena Sofia per a tots nosaltres.

FINS SEMPRE 4t d'ESO! Imatge

Un pic més ha arribat el moment d’acomiadar-nos abans de les vacances, però per a nosaltres, els alumnes de quart d’ESO, és un comiat definitiu, després de tretze anys plens d’emocions i vivències. Ens entristeix veure que no serà un comiat ple d’abraçades, com sempre havíem imaginat, amb una gran celebració per tancar aquesta etapa tan important de la nostra vida. Però, més enllà del final del camí, preferim recordar com va començar tot.

Un dia ens varen ficar a una classe plena de nins i nines i, sense ser capaços de raonar abans d’actuar, vàrem demanar a qui teníem devora si volia ser amic nostre. I vàrem començar a créixer: jugant, aprenent, caient i aixecant-nos. Sempre junts. Ens en duim mil anècdotes i records que tenen com escenari les classes, els autocars, els patis… cada racó de l’escola evoca un moment. Mai no oblidarem que si menjam xiclet ens en duim un paper day, que els coloringos és millor tenir-los a mà quan arriba l’hora de Català i que la nit abans d’un viatge costa dormir. Ara ens adonam que a aquest col·legi hem estat més que amics, hem arribat a ser germans.

El Sagrat Cor ha estat més que una escola: ha estat la nostra segona llar. I els professors i professores, uns segons pares, que, més enllà d’impartir assignatures i posar-nos deures al final de les classes, ens han format com a persones, amb paciència i amor. Mai no us podrem agrair tot el que heu fet i, igual que a tot el personal del centre, no podem sinó donar-vos les gràcies.

Als alumnes us aconsellam que aprofiteu aquests anys, mirau més enllà d'exàmens i deures: us adonareu de la sort que teniu d’estar aquí. Nosaltres desitjaríem haver-ho fet.

Dir adéu és agredolç, preferim dir fins sempre. Fins sempre professors, personal i alumnes del Sagrat Cor, fins sempre família, perquè sempre us durem al cor.

CONSTRUIM UN MÓN A L'ESTIL JESÚS

Imatge

Els alumnes de 4t d’ESO ens expliquen petites accions al nostre abast per fer un món a l’estil de Jesús.

• Vivim temps difícils, però les persones som capaces de brillar enmig del patiment.

• Seguir l’exemple de Jesús és formar part d’un gran equip i oferir petites coses per ajudar els altres a seguir endavant.

• Aquest món es pot parèixer molt més al món que Jesús ens convida a crear. Basta un poc de bona voluntat i d’il·lusió per moure moltes mans per una causa comuna.

• Hi ha coses que costen molt poc i que, si es fan amb amor, es converteixen en grans gestos de solidaritat.

Per exemple, els nostres petits gestos a Haití s’han convertit en una gran ajuda.

Ho podeu veure en el vídeo que trobareu al bloc de Pastoral 

ESTAM PREPARATS PER MILLORAR EL MEDI AMBIENT?

El proper divendres 5 de juny és el dia mundial del medi ambient, un dia per agrair el do de la Creació.

Amb aquest final de curs tan estrany, tal vegada no hem tengut molt de temps per pensar en la natura. A poc a poc recuperam la normalitat i és un bon moment per dirigir la nostra mirada cap a fora i veure què ha passat mentre nosaltres estàvem confinats.

Si heu vist les notícies, haureu vist animals passejant per les ciutats, dofins acostant-se a les platges, l’aigua de la mar més neta, la baixada de la contaminació a les grans ciutats, inclús s’han pogut observar animals marins a Venècia on normalment la contaminació no deixava veure res.

El món està canviant molt ràpidament, i molt poca gent es cuida d’ell, s’està posant malalt i pareix que no té cura. No us recorda al que estam passant ara? De la mateixa manera que ara cercam una vacuna per al virus, nosaltres també podem ser aquesta vacuna desitjada per al món. Com? Amb petites accions.

Si cada un fa alguna cosa, com ara la separació correcta de residus, la utilització de mitjans de transport no contaminants, la reducció d’envasos d’un sol ús o la retirada de plàstics dels espais naturals, estarem posant petites vacunes per recuperar el nostre planeta.

 

Us imaginau l’efecte que podrien tenir milers d’aquestes petites vacunes?

Quina voldreu posar vosaltres?

Us pot ajudar a pensar veure el vídeo: https://youtu.be/J60OZFd8qUU

Enviau la proposta Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i la publicarem a #SagratCoracasa i al blog de Pastoral.

Avui és un dia molt especial. És un dia de festa! Celebram Santa Magdalena Sofia. Malgrat que no siguem a l’escola, us convidam a fer-la present dins ca vostra i a sentir-nos part de la mateixa família.

Li dedicam amb agraïment una pregària:

Magdalena Sofia,

tu que comparteixes amb amor

les dificultats i els patiments de tots.

Tu que, amb tendresa i proximitat,

obris els cors a la pau i a l’amistat.

Escolta’ns!

Avui volem, com tu,

ser capaços de perdonar i reconciliar-nos,

de preocupar-nos pels altres,

enfrontar-nos a les dificultats i

estar a prop de tots els que ens envolten;

donant-los amor i tendresa.

Com tu, sabem que ens costa.

Però, també com tu,

creim en la força de Jesús.

Ajuda’ns perquè amb la nostra vida

comuniquem l’amor del cor de Jesús.

Molt feliç dia!

No penseu que us quedareu sense festa, us enviam una sorpresa en el vídeo FESTA DE SANTA MAGDALENA SOFIA

i seràs feliç

Aquesta setmana us convidam a tenir present el Projecte educatiu.

Ser lliures no vol dir fer el què ens doni la gana sinó fer les coses que ens fan millors persones:

- Acceptar les situacions

- Viure amb alegria les circumstàncies del moment

- Estimar els altres com són

- Saber-nos acceptats i estimats per Déu

- Valorar el regal de la creació, de la Casa Comuna

Allibera el cor i seràs feliç!!!

 

I a Déu, què li agrada de tu?

Per què no ho escrius o dibuixes i ho envies a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.? Ho penjarem a #sagratcoracasa

DIA INTERNACIONAL DE LA FAMÍLIA

Imatge

Continuam el mes de maig, el mes de Maria, la mare de Déu. El proper dijous dia 15 és el Dia Internacional de la Família. De la mateixa manera que Maria, la mare de Jesús va estimar, cuidar i acompanyar el seu fill durant tota la seva vida, la nostra mare i la nostra família ens fan costat sempre.

Aquests dies que hem estat a casa nostra, alguns amb els nostres pares i germans, altres amb el pare o la mare o amb els padrins, ens hem adonat que, encara que tenguéssim la família més propera amb nosaltres, ens feia falta saber coses dels que no eren a ca nostra, així que els telefonàvem a diari perquè ens preocupaven i volíem saber com estaven o què feien. Ens tranquil·litzava tenir la certesa que els nostres padrins, cosins, oncles o germans que viuen fora estaven bé o si necessitaven de la nostra ajuda i compartíem whatsapps amb fotos i vídeos amb ells per sentir-los més a prop.

Tenir una família és tenir un tresor, no importa si es extensa o petita, si està a prop o dispersa pel món. Saber que la tenim i que podem comptar amb ella, encara que sigui en la distància ens fa rics. I el confinament ens ha demostrat que així és.

Et convidem a què facis un dibuix de la teva família (podeu descarregar aquesta plantilla) i ens l’enviïs a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

files/0000_Ref_treball_La_familia_11_de_maig.pdf

I, per als més petits aquí, teniu una cançó per cantar amb la vostra família:

EN FAMILIA TOOBYS

 

Feliç Dia Internacional de la Família!!!

Imatge

Ja hem començat el mes de maig que és el mes que deim “de les flors” i un mes que dedicam sempre a la mare de Déu; el mes de Maria!

Començam aquesta setmana amb unes paraules molt guapes del Papa: “Toda la vida de servicio y amor que ustedes han entregado en este tiempo volverá a latir de nuevo”.

La primavera sempre ens parla de vida nova i el Papa també ens anima a viure ajudant, servint i estimant… això no es perd mai, és la finestra oberta a la alegria. Que, com la mare de Déu, alegreu sempre allà on estigueu…

Us convidam a escoltar una cançó que transmet alegria, esperança i compromís:  

AHORA MAS QUE NUNCA, HEROES - HIMNO del COVID19 CORONAVIRUS

I tu, com alegres als teus? Ens ho contes i ho penjarem a #sagratcoracasa (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

Començam una nova setmana d’aquest temps tan estrany que ens toca viure... però encara que som a casa no volem oblidar el nostre projecte educatiu:

allibera el cor

Jesús en sap molt d’això d’alliberar el cor… Ell ens ajuda a deixar de banda tot el que ens esclavitza i fa mal a les persones i ens dona el millor truc: l’amor.

Un dia, un mestre, li va demanar a Jesús què era el més importat i Jesús li va dir que era l’amor: “Estimar el Senyor amb tot el cor i a les altres persones, aquest és el manament més important”.

 

Avui, des de casa, demanam a Jesús que ens ensenyi a escoltar, a ajudar, a abraçar, a compartir, i si ens equivocam, a demanar perdó, perquè l’amor ho arregla tot com diu la cançó d’en Migueli https://youtu.be/a26ihWUJqeE

Imatge

I tu, què pots fer perquè hi hagi més amor al teu voltant?

Quin serà el teu granet d’arena? Envia-ho a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i ho penjarem a #SagratCoracasa

Guardaos de toda clase de codiciaAL·LELUIA!!!

Bon dia, Començam un nou trimestre, el darrer del curs, amb els cors plens d'alegria... Jesús ha ressuscitat i ens envia a omplir el món d’amor!

Aquests dies que hem vist tants de gests d’amor; tantes persones disposades a donar el millor, tantes persones que s’entreguen amb alegria a la tasca que els toca, tantes persones que viuen la dificultat sense pensar en ells mateixos sinó en els altres… Ens adonam que Jesús viu quan ens cuidam nosaltres mateixos, quan cuidam els altres i quan cuidam el món.

Que aquest nou trimestre que començam sigui un temps d’alliberar el cor i de triar el camí de l’amor i d’entrega; sentint-nos sempre acompanyat de Jesús ressuscitat.

Escriu o dibuixa el que desitges fer en aquest nou trimestre i envia-ho a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i ho penjarem a #sagratcoracasa o ho pots penjar tu mateix amb aquest hastagh a Twitter o Instagram; serà una llum d’esperança per al món.

SETMANA SANTA: Resurrecció

Iniciam la Setmana Santa, que enguany viurem des de casa, d’una altra manera però amb molta d’esperança.

Celebram l’alegria de saber que Jesús s’entrega gratuïtament a la creu perquè ens estima incondicionalment i ressuscita i viu per sempre entre nosaltres.

Ell allibera el nostre cor, ens dona pau i és el nostre guia, la nostra llum i la nostra fortalesa: és VIDA per a nosaltres.

Amb la mirada posada en aquest Jesús que ens estima incondicionalment, quins gests d’entrega als altres, de resurrecció, vols viure al llarg de la setmana? Els pots escriure o dibuixar al voltant de la imatge de la Vida que ens regala Jesús i compartir-los.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Dibujo de Fano para el Evangelio del Domingo (10/11/2013 ...

5a setmana de Quaresma: CONVERSIÓ

Quédate en tu casa y ponla en manos de Dios - Parroquia Santa ...

Estimada família del Sagrat Cor,

Començam la cinquena setmana de la Quaresma i la dedicam a la conversió, és a dir, a fer un canvi de mirada i alliberar-nos de tot allò negatiu. A més, com tots sabeu també continuam vivint una situació una mica estranya i, en part, fora del nostre control.

Ens agradaria proposar-vos un exercici de reflexió. Volem que per un moment, tots tanquem els ulls, respirem i pensem en la importància d’alliberar-nos i fugir de la por i l’angoixa. Ara més que mai hem de viure el present i fer aquest canvi de mirada, aquesta conversió per ser més empàtics i posar-nos al lloc de l’altre.

Pensem plegats, de quina manera podem, ara mateix, ser més empàtics amb els altres? A nosaltres se’ns ocorren una gran quantitat d’idees, i a vosaltres? Mirau, aquests dies som empàtics si quedam a casa perquè així ajudam a la salut de totes les persones que ens envolten. També som més empàtics si ajudam a la nostra família en el dia a dia a casa nostra. Aquests dies més que mai hem d’aprofitar per gaudir de la convivència i aprofitar el temps que tenim per estar amb la família. Som més empàtics si mostram solidaritat i comprensió cap a les emocions que cada un pugui manifestar. I, finalment, també som empàtics si mostram suport a totes aquelles persones que aquests dies fan feina constant per solucionar aquesta situació sanitària.

Teniu alguna idea més de com podem alliberar-nos de la por i l’angoixa d’aquests dies per viure el present i posar-nos al lloc dels altres? Segur que sí! Us llançam un repte: Ens podríeu enviar dues emoticones, una que expressi un sentiment negatiu i un altre de positiu. Per exemple: Vull canviar 😢 per 😁.

Aquesta setmana reflexiona, pensa i respira. Allibera’t de la negativitat, viu el present i prepara el teu cor per a que Jesús hi reneixi.

La família del Sagrat Cor us envia a tots MOLTS D’ÀNIMS! Tot anirà bé!

4a setmana de Quaresma: ALMOINA

Imatge

Som a la quarta setmana d’una Quaresma molt diferent…Aquests dies que som tots a casa, ens sentim uns molt a prop dels altres i ens enyoram més que mai… Per això, en aquesta setmana pensarem en totes les coses bones que podem donar als altres amb alegria i gratuïtat… Això és l’almoina: donar sense esperar res a canvi!

* Alegra amb un somriure als teus pares.

* Envia un missatge graciós als avis.

* Contacta amb un amic-ga i dona-li ànims.

* Posa bona cara i col·labora a casa.

* Dona les gràcies a tanta gent que et cuida i pensa amb tu…

Aquesta Quaresma SUMA , FES ALMOINA i allibera el cor

No oblidis que Jesús ens anima sempre a compartir el millor que tenim al nostre cor

US ANIMAM A MIRAR AQUEST VIDEO: DEJA TU HUELLA, COMPARTE TU ESTRELLA

3a setmana de Quaresma: DEJUNA

Resultado de imagen para fano tener ser

Començam la tercera setmana de Quaresma. Et sembla que tens suficient menjar? I roba? I tecnologia? T’has aturat mai a pensar que de vegades compram massa, menjam massa (o tiram massa), tudam massa... Tots sabem que les ganes de tenir més, de consumir, no s’acaben mai... I això fa mal al planeta i a les persones que no poden accedir ni tan sols al més bàsic per sobreviure... El Papa Francesc ens convida durant aquesta Quaresma a fer-nos conscient que és important aprendre a prescindir d’alguna cosa (dejunar) per valorar el que tenim i en benefici dels altres. Només així farem un món més just i més lliure.

Aquesta Quaresma suma, DEJUNA i allibera el cor!

2a setmana de Quaresma: PERDONA

Resultado de imagen para fano limpiar el corazon

Començam la Segona Setmana de Quaresma. Escoltau què ens diu Jesús:

- Senyor, quantes vegades hauré de perdonar al meu germà les ofenses que em faci? Set vegades? Jesús li respon: - No et dic set vegades, sinó setanta vegades set.

Mateu 18,21 -19,1

 

Perdonar és una manera d’estimar que ens fa més lliures. Quan perdonam ens alliberam del rancor, de la ràbia i som capaços de tornar a estimar. Així és Déu. La paraula “perdonar” vol dir “donar amor moltes vegades, amb insistencia”. Serem capaços de perdonar i deixar-nos perdonar?

Aquesta Quaresma suma, PERDONA i allibera el cor

1a setmana Quaresma: PREGÀRIA

Resultado de imagen para fano cuaresma

En aquesta primera setmana de Quaresma et convidam a alliberar-te de les converses supèrflues i a parlar amb profunditat amb els altres, a apropar-te als que estan sols, a ser agradable amb els companys. T’animam a parlar amb tu mateix des del carinyo, a no ser tan crític i a dir-te coses positives, a creure en el teu potencial. I a parlar amb Déu, a fer pregària, a trobar un moment de silenci i a cercar-lo dins tu.

Aquesta Quaresma suma, PREGA i allibera el cor

ATREVIU-VOS... i LLEVAU-VOS!

Resultado de imagen para dibujos carnaval fano

Des de 6è de Primària ens conviden a pensar:

Ens trobam als Darrers Dies, que és com anomenam al Carnaval a Mallorca. És un període en què ens disfressam, ens posam màscares de superherois i ens pintam la cara. És divertit fer-ho alguna vegada per fer festa, però no podem amagar-nos darrere una màscara tot l’any i fingir ser qui no som per caure millor als nostres amics, per ser més populars, per encaixar amb el que està de moda, per evitar enfrontaments... Atreviu-vos a llevar-vos la màscara i viviu amb valentia, tal com va fer Jesús. Atreviu-vos a ser més justs, a confiar en els altres, a cercar la justícia, a cuidar-vos i deixar-vos cuidar, a demanar perdó i a ser capaç de perdonar. Llevau-vos la màscara!

LA RECEPTA DE LA TEVA VIDA

Jesús, a l’Evangeli, ens diu que nosaltres som sal de la terra (Mateu 5, 13-16). Què deu voler dir amb aquestes paraules? La sal no es veu, es dilueix a dins el menjar i sembla que desapareix. Però, quan no en posam, la trobam molt a faltar! Nosaltres hem de ser com la sal i donar un toc especial a casa amb la família, a l’escola amb els companys i el personal, quan ens divertim amb els amics... Quin és el vostre toc de sal.

Resultado de imagen de vosotros sois la sal del mundo

ALLIBERA EL COR

El projecte educatiu d’aquest curs ens anima a alliberar el cor com ho va fer Santa Magdalena Sofia. Ella va estimar profundament i va somniar una família del Sagrat Cor en la qual tots visquéssim units, com un sol cos.

Resultado de imagen de santa magdalena sofia barat

Va somniar un món a l’estil del Cor de Déu i va ser conscient que per fer-lo possible i ser persones lliures, obertes a l’amor de Déu, havíem de deixar enrere moltes coses. I nosaltres... què podem deixar enrere perquè el somni de Santa Magdalena Sofia sigui una realitat?

Tarjeta reusar recipientes.

El Papa Francesc al 2015 va publicar Laudato Si, un document que parla de cuidar i salvar la Terra, la Casa Comuna.

El canvi climàtic és un fet i exigeix que prenguem mesures urgents en el nostre dia a dia. Vosaltres també teniu el poder de fer front al canvi climàtic. Les petites accions de moltes persones juntes poden marcar la diferència. ACTNOW (ACTUA ARA) és la campanya que s'està fent des de les Nacions Unides a través d'Internet i de les xarxes socials per promoure 10 ACCIONS INDIVIDUALS contra el canvi climàtic.

 

Aquestes deu accions són:

1. Apagar els llums quan no s'utilitzen

2. Dur la pròpia bossa o senalla per anar a comprar

3. Desconnectar els aparells elèctrics i les regletes

4. Reduir la compra d'envasats i reutilitzar els envasos que tenim

5. Dutxar-se durant un màxim de 5 min

6. Reduir l'ús del cotxe

7. Consumir productes locals

8. Aprofitar i reutilitzar la roba

9. Separar el fems a casa perquè els materials es puguin reciclar

10. Reduir el consum de carn a la nostra dieta

 

Com pots veure, són deu propostes senzilles i perfectament aplicables. Les hem de convertir en hàbits a partir d'ara.

Quina/es accions estàs disposat TU a fer JA?

ACTUA ARA! ACT NOW!!

Tarjeta comida sin carne.   Tarjeta conducir menos.

Resultado de imagen de DIA escolar DE LA PAU

DIA DE LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA (30 de gener)

Aquest mes els nostres companys de 3r de Primària han escrit la reflexió:

El 30 de gener celebram el Dia escolar de la no violència i la pau. Un dia com dijous, fa 72 anys, va morir en Ghandi, un home humil que va fer de la seva vida una expressió del que pensava sobre la pau a través de la reflexió, la pregària i l’ajuda humanitària. No volem oblidar-lo, ja que les seves aspiracions han de poder guiar i inspirar la nostra manera de ser i actuar diàriament.

 

Entre nosaltres, amb els més propers, de vegades vivim situacions de manca de pau: quan som poc solidaris, quan no ajudam al company més dèbil, quan miram malament a l’altre, simplement, perquè es diferent… Estam convençuts que al món, a la Terra, hi cap tothom, i tothom té dret a gaudir-ne i a viure-hi sense exclusions, sense pors i sense privilegis. Els conflictes es poden resoldre si se’n tenen ganes i si s’estableix una bona base de diàleg. Com deia en Ghandi: “No hi ha camí per la pau. La pau és el camí”. Recordau que és possible un món sense violència. Comprometem-nos a fer-lo realitat.

Resultado de imagen de DIA DE LA PAU

3.487 € pels nins i nines d'Haití

Imatge

Tenim notícies d’Haití: des de Balan, na Matilde Moreno, la religiosa del Sagrat Cor encarregada de l’escola, i els seus alumnes estan molt agraïts per tot el que vàrem fer durant la quinzena de Solidaritat. Hem recaptat la quantitat de 3.487 euros! Gràcies a l’esforç de les nostres aportacions, els nins i nines tendran una menjada assegurada al dia. Recentment s’han complit 10 anys del terratrèmol que va sacsejar Haití i encara pateixen una gran crisi alimentària, que es tradueix en molta violència i dificultat per subsistir en el dia a dia. Està en les nostres mans no oblidar-nos d’ells, som la seva esperança!

Aquest divendres farem entrega del txec a na Chiqui, una religiosa del Sagrat Cor, que vendrà a veure’ns a l’escola perquè el faci arribar

FESTIVITATS DE SANT ANTONI I SANT SEBASTIÀ

Aquests dies celebrarem dos Sants molt propers a tots nosaltres: Sant Antoni i Sant Sebastià.

Sant Antoni era un gran amic dels animals i curava els que estaven ferits. Va curar un porquet que, amb agraïment, el va acompanyar tota la seva vida. Per això coneix és conegut com sant Antoni del porquet. Així es va convertir en el patró de la pagesia. Gràcies a ell vivim una tradició molt bonica: les Beneïdes, com a mostra de respecte a tot el que Déu ha creat per a nosaltres. Com cada any, els nins i nines de Primària duran els seus animals per beneir-los a l'escola.

Nosaltres som lliures per fer com Sant Antoni i tenir cura de tot el que tenim al nostre voltant.

Acabam amb una glosa preparada per a aquest dia:

El dia de Sant Antoni

és dia ben especial,

faci fred o faci pluja,

tots a torrar anam.

El dia de Sant Antoni

tots junts festa celebram,

l'alegria que ell sentia

d'estimar gent i animals.

El dia de Sant Antoni

sentim l'escalfor del foc,

fa molts d'anys que feim festa

a l'escola Sagrat Cor.

Molts d'anys a tots i bones beneïdes i torrades

Resultado de imagen de navidad fano3a SETMANA D'ADVENT

Nadal ja quasi és aquí i els nins de 2n de primària us volem donar idees de com fer néixer a Jesús als vostres cors en aquesta època tan important de l’any.

Jesús neix al nostre cor quan...

- Estimam els altres

- Compartim el que tenim

- Ajudam als que ens necessiten

- Feim cas als més majors

- Feim companyia

- Valoram tot el que tenim

En resum i més important... emprant el cor en cada cosa que feim.

 

Ah! I recordau: TOTS PODEM SER LLUM

Us desitjam un Bon Nadal a tots!

2a SETMANA D'ADVENT

Ens trobam a la segona setmana d’Advent i encenem el segon ciri de la corona. A més de ser llum, us convidam a ser i fer regals. Quan Jesús va néixer, els Reis i els pastors li oferiren el que tenien. Nosaltres també podem oferir allò que necessita a la gent del nostre voltant. Animau-vos a participar en la campanya del Rebost de Càritas en solidaritat amb els qui pateixen.

Resultado de imagen de campanya rebost caritas 2019   Resultado de imagen de reyes magos fano

 

1a SETMANA D'ADVENT

Aquesta primera setmana d’Advent ens centram en l’estel de Betlem que va guiar els pastors i els Reis fins a Jesús. Nosaltres podem ser estrelles? I tant que sí! Però com podem ser portadors de llum? Com que feim que Jesús neixi al nostre voltant?

· Estimant i cuidant els companys

· Alegrant la vida als altres

· Cercant solucions en comptes de problemes

I segur que a vosaltres se us ocorren moltes coses més... A què sí?

 

Us convidam a comprometre-us a viure irradiant llum i, per visibilitzar-ho, avui us proposam posar-vos un gomet en forma d’estrella que ens recordi la importància de ser la llum de Jesús al món.

Resultado de imagen de reyes magos fano

ESTAM A LES PORTES DE L'ADVENT

Diumenge, dia 1, comença l’Advent. En aquestes setmanes esperam l’arribada de Jesús. Igual que Josep i Maria varen preparar un pessebre perquè pogués néixer el seu fill, us convidam a preparar la vinguda de Jesús al món i al cor de cada persona. Com ho podem fer? Intentant que el món sigui un lloc ple d’amor, esperança, felicitat i deixant la porta del cor oberta a tots.

Esperant la teva arribada.

 

Fixau-vos en la corona d’Advent que estarà instal·lada a porteria i a la capella. El cercle representa l’infinit, el cicle de la vida; les fulles l’esperança i la vida eterna; les quatre espelmes cada un dels diumenges d’Advent i la cinta vermella l’amor que ens uneix com a família.

FESTA DE SANTA ROSA FILIPINA DUCHESNE. rscj

 

Avui és un dia especial. Celebram la festa de Rosa Filipina que va ser una dona prou lliure com per deixar tot el que tenia i iniciar una aventura arriscada en la seva època: viatjar a Amèrica per donar l’amor de Déu als més necessitats, que en aquells moments eren els indis potowatomis. Avui en dia encara és una inspiració per a tots nosaltres. Han passat molts d’anys, però l’esperit de Rosa Filipina encara fa falta a Amèrica. Et sents lliure per ajudar a aquestes persones? Dona menjar, dona vida: col·labora amb Haití.

Quí era Rosa Filipina?, clica aquí

Lliures per ajudar! 

Projecte Solidaritat Haití 2019

LLIURES PER AJUDAR

La mirada cap a aquells que més ho necessiten i el compromís per fer del món un lloc millor a l’estil de Jesús són parts essencials de la manera de ser del Sagrat Cor. Per això, miram més enllà de nosaltres mateixos, de Mallorca, per fixar-nos en els llocs en què la vida és molt més difícil que la nostra, com és el cas d’Haití.

Us recordeu que ja fa temps que col·laboram amb Haití? Durant aquests anys hem posat el nostre granet d’arena per construint-hi una escola, un dipòsit d’aigua i una clínica, cosa que els ha facilitat poder tenir una vida més digna, però encara queda molt a fer. Haití passa gana, molta gana. Per això enguany, la nostra aportació seguirà encaminada a la compra d’aliments per al menjador de l’escola de Balan, on molts nins i nines fan la seva única menjada al dia.

Quan tens fam, ets lliure?

Col·labora amb Haití.

Heu vist el mural que hi ha davant el despatx de Direcció? Us llança una pregunta molt interessant. Ets lliure? O ets presoner de les coses (el telèfon, l’ordinador...)? Ets lliure? O estàs massa pendent de tu mateix, d’estar tu bé sense pensar en el altres...? Ets lliure per comprometre’t amb el món o ests presoner de la comoditat?

 

T’ATREVEIXES A SER LLIURE?

Imatge

Aquest any ens ha tocat a 1r d’ESO escriure la primera reflexió del curs. Aquesta setmana tenim un dia festiu. Sabeu per què? Idò perquè divendres és el dia de Tots Sants. La nit anterior alguns segurament celebrareu Halloween, que està bé per divertir-se, però que no té cap significat profund a part del de fer festa. Però per a nosaltres, els cristians, dia 1 de novembre és una data molt important perquè recordam totes les persones que han fet el bé i també els familiars i amics que ja no hi són, encara que segueixen vivint al nostre cor.

Per això, us animam a tenir un moment de pregària per recordar-los d’una manera especial i demanar-los que sempre ens cuidin i acompanyin.

RECORDAR AMB ALEGRIA QUE JA NO HI SÓN

ÉS UNA MANERA D’ALLIBERAR EL COR

Imatge

Imatge

Ahir va ser el dia de Mater. Us convidam a tancar els ulls i a pregar amb Ella:

Mare Admirable, al costat teu aprenem a resar, coneixem l'amistat… Ets testimoni dels nostres problemes, de les nostres alegries, les nostres petites victòries. Segueix present en les nostres vides. Et donem gràcies per les persones que ens ajuden en la vida i que orienten la nostra fe. Que la teva imatge es faci sempre present en cada integrant de la família del Sagrat Cor, units en l'harmonia que tu reflecteixes. Amén

Imatge 

Paulina, una de les religioses del Sagrat Cor que va conviure amb Magdalena Sofia, va pintar la imatge de Mater que avui dia encara és present a totes les escoles del Sagrat Cor. Us heu fixat en què no és una imatge molt freqüent de Maria? La presenta en la seva joventut. Ha estat llegint, però la trobam en un moment d’interioritat, mirant dins d’ella mateixa, i, la vegada, oberta a la realitat del món.

Mater és un símbol importantíssim de la nostra escola que ens recorda que ens hem d’endinsar en el nostre interior per trobar a Jesús i comunicar el seu missatge d’amor a tothom.

Dia 20 celebram la seva festa i enguany us animam a respondre-li el missatge que us ha deixat, recordant que sempre ens acompanya i ens cuida.

Imatge

Aquest curs ens dedicarem a alliberar el cor per assolir grans metes. Fixau-vos en el dibuix del projecte educatiu. Què veis? Què creis que representa cada un dels elements? Sant Pau ens recorda que Déu ens ha fet lliures per ser feliços de veres, cuidar el món i estimar els altres.

Aquest és un curs per obrir el cor!

NOTÍCIES D'HAITÍ!!!

Resultado de imagen de haiti sagrado corazon

Hem rebut notícies d’Haití! Recordau que durant el curs passat vàrem recollir doblers per donar beques de menjador al nostres companys de l’escola de Balan? Les religioses del Sagrat Cor ens han escrit i ens han dit que amb la nostra ajuda han pogut donar de dinar cada dia a tots els nins i nines i al personal de l’escola. Ja sabeu que a Haití hi ha molta pobresa i les religioses fan el possible perquè, almanco, puguin fer una menjada al dia.

 

Ens han explicat que a la festa de final de curs varen poder donar un gran premi als 6 alumnes que més s’havien esforçat. Segur que ara tots pensau que el premi devia ser un ordinador, un mòbil, una play... Idò no, el premi va ser un quilo d’arròs, un quilo de blat de les índies, Una botella d’oli i un quilo de mongetes. Convidaren les famílies i tots varen estar molt agraïts i contents!

 

No us sorprèn? Nosaltres que de vegades no volem el que hem duit per berenar o ens queixam si alguna cosa no ens agrada...; en canvi a Haití, les necessitats són tan grans que poder menjar una vegada cada dia és un luxe i un gran regal.

 

No us pareix que hauríem de donar gràcies pel que tenim, fer un esforç perquè no es tudi el menjar i fer el que és a les nostres mans per ajudar-los? Jesús ens ensenya a acompanyar les persones que pateixen i viuen situacions difícils com els nostres companys d’Haití.

 

Haití no ens oblida i nosaltres tampoc a ells!!!

Durant aquest curs, que ja s’acaba, hem cuidat la vida a l’estil de Jesús.

- Hem cuidat la vida pròpia mitjançant celebracions, reflexions, convivències, tutories, interioritat, Itinerari de Fe…

- Hem cuidat la vida dels altres a través de la campanya del Rebost, recollida de juguetes i de roba, recollida d’ulleres, campanya de solidaritat amb Haití, Pa de Sant Antoni, visites a l residència de gent gran, les relacions amb els companys i la família...

- Hem cuidat la vida del món reduint l’ús de plàstics i de residus, reutilitzant per no generar més fems, reciclant tots els materials possibles, cuidant la natura i els animals... I fent-nos conscients que el món és la nostra Casa Comuna i és la nostra responsabilitat.

- I hem cuidat la vida amb Déu estimant.

Això és una cosa que hauríem de mantenir sempre, encara que el curs s’acabi, desitjam que aquest estiu sigui un estiu per seguir cuidant.

ADÉU ESCOLA!

Aquesta setmana som els alumnes de 4t d'ESO els que feim la reflexió. I és que el motiu és molt important. Aquest proper divendres, amb una celebració, volem agrair el nostre pas per aquesta escola. Ens trobam amb sentiments enfrontats. Per una banda, l'alegria de començar una nova etapa en les nostres vides, conèixer nous amics i anar a noves escoles. Però per altra banda, sentim pena perquè ens acomiadam d’un lloc on hem passat tants bons moments i hem après moltes coses. Voleu que us diguem què hem après al Sagrat Cor? Hem après que:

• A preparar-nos per ser bons professionals i tenir bones feines en el futur

• Que som una FAMÍLIA, perquè hem celebrat festes a l'escola com Mater a Lluc, Sta Magdalena Sofia o la Cursa per la Pau junts amb nins i nines d'altres etapes.

• Que al llarg d’aquest anys hem passat per bons i per mals moments, i aquí sempre hem trobat mestres, professors, amics i personal de l’escola ens han ajudat i ens han acompanyat quan no estàvem bé

• Que aquí hem fet amics i amigues que seran per sempre.

• Que en aquesta escola sempre se'ns ha ensenyat que el tresor més important que tots podem tenir és ser bones persones, tractar els altres amb amabilitat i no deixar de banda a ningú. Ho continuareu fent, amics?

 

GRÀCIES PER TOT,

SAGRAT COR!

CUIDEM LA TERRA, CUIDEM LA VIDA

Resultado de imagen de abracemos la tierra

Els nins i nines de 5è EP han reflexionat sobre com “Cuidam la Vida a l’estil de Jesús” i volen compartir aquestes idees amb vosaltres:

- En Jaume diu que no només hem d’ajudar a la gent que està enfora, també ens hem de cuidar els uns als altres perquè això ens fa sentir bé.

- En Lucas pensa que si ens cuidam aconseguirem un planeta millor amb gent feliç.

- Na Carlota diu que el món està en perill i que nosaltres som els únics que podem ajudar a canviar-lo.

- En Marcos pensa que el projecte educatiu fa que la nostra escola sigui única.

- N’Ona diu que hem de cuidar els altres, ser amables i generosos i no ferir-los.

Per na Rosa ens anima reflexionar sobre com podem cuidar la nostra casa comuna així com Déu ens l’han confiada.

MARIA

Resultado de imagen de maria fano

Aquesta setmana a 1r d’ESO us volem parlar de Maria. Sabeu que és una súper heroïna? Ens demostra que tot és possible si confies i ets valent, com ella, que va confiar en Déu quan li va fer la proposta més important de la seva vida: ser la Mare de Jesús.

Per això:

· Estudia ara per poder passar un bon estiu

· Segueix endavant i no et rendeixis

· Sigues positiu: l’actitud ho és tot

· Tot el que et proposis ho aconseguiràs si t’esforces i creus en el que fas

 

Sigues com Maria i creu-t’ho! Jesús està sempre amb tu!

DES D'HAITÍ

Resultado de imagen de HAITI sagrado corazon

Maria ens ensenya a compartir. T’has fixat que, de vegades, els que més comparteixen són els que menys tenen? Pentura és per la seva experiència de falta d’alguna cosa o pentura perquè saben que, quan ets capaç de compartir, tot es multiplica. Donar amb por a perdre és restar, és donar almoina i fer diferències. Compartir el que tenim i el que som sempre suma i ens apropa a l’altre.

Que a prop ens senten els nostres companys d’Haití! Na Matilde Moreno, la rscj que està allà, ens ha escrit en nom seu: "El problema de la desnutrición en Haití es muy grave. Nuestros niños y niñas comen una vez al día cuando hay colegio. Con vuestra ayuda estos niños podrán tener una vida más sana. […] No nos olvidéis, seguid creciendo en valores de solidaridad, compromiso con el entorno y con los que estamos lejos. Sentíos hermanos de estos chicos que tienen ilusiones como vosotros, que quieren estudiar para tener una vida mejor y más digna, y que necesitan nuestra ayuda porque viven en un país pobre como Haití. Los niños de Balán os dan las gracias. Yo os escribo en su nombre y os felicito porque sois personas de CORAZÓN GRANDE, como ese Corazón de Jesús que no dudó en amarnos hasta dar la vida".

DIA DE LA FAMÍLIA

Resultado de imagen de dia de la familia

Avui és el dia de la Família un dia per agrair que tots tenim algú que ens cuida i que ens estima. Us convidam a escoltar un poema molt guapo que ens convida a reflexionar sobre què és la família:

Porque nos queremos,

porque nos cuidamos,

porque estamos juntos

nada es complicado.

Porque con un beso,

con una mirada,

todo pasa a ser

un cuento de hadas.

Porque si estamos juntos,

entre todos formamos

este pequeño mundo

que 'familia' llamamos.

Donem gràcies per “tantes famílies” on ens sentim estimats!

#CUIDAM LA VIDA

Resultado de imagen de maria fano

Maria és un exemple de “Cuidar la vida” l’objectiu del nostre Projecte Educatiu. Ens ensenya a ser pacients, a ser valents i compromesos, a pensar en els altres, a confiar en Déu, a tenir esperança, a donar-se amb alegria, a estimar... En què et pareixes tu a Maria? Demanem-li que ens acompanyi sempre i ens ajudi a ser com Ella!

HEM COMENÇAT EL MES DE MARIA

Des de sempre el mes de maig ha estat dedicat a la Verge Maria. Nosaltres enguany hem fet una cosa molt especial per Ella: l’escola sencera hem anat a veure-la a Lluc.

Us recordau que cada any, en aquestes dates, li duim flors dels nostres jardins i les posam a devora Mater, a l’entrada de l’escola? A veure si entre tots en duim i la posam ben guapa! Perquè la Puríssima no només és la mare de Déu, és la mare de tots nosaltres! I us recordau que també feim patis on dedicam una estoneta a pensar en ella fent flors de paper ben originals? Aviat us direm quins dies d’aquest mes hi haurà Pati-Flors. Us hi esperam!

TEMPS DE PASQUA

Resultado de imagen de fano resucitado

Començam un nou trimestre, el darrer del curs, amb els cors plens d'alegria... Jesús ha ressuscitat! Viu en cada un de nosaltres! Això vol dir que tots els cristians podem ser portadors i testimonis d'un estil de vida basat en l'amor als altres. Aquesta és la millor manera de cuidar la vida a l’estil de Jesús.

SETMANA SANTA

Resultado de imagen de fano semana santa

Il·lustració de Fano

Diumenge que ve és un dia gran. Els cristians estam de festa! Jesús ressuscitarà! Igual que moltes llavors han brotat amb força i ens alegren les classes, quan una una persona és cuidada i rep el que necessita, d’ella poden brotar coses molt guapes.Us convidam a viure la Setmana Santa recordant tot el que hem treballat i reflexionat durant aquesta Quaresma. El dia Pasqua la feina que hem fet ens farà renéixer amb un cor ple d’amor.

5a setmana de QUARESMA 2019: CONVERTEIX-TE

Començam la cinquena setmana de Quaresma amb la il·lusió de donar fruit i alegria. Floreix! La bellesa de la teva ànima pot canviar la vida dels qui t’envolten. Igual que la llavor ha necessitat tot un procés per donar fruit, el teu cor necessita que t’esforcis per fer-te una persona millor seguint l’exemple de Jesús: més amable, més justa, més generosa, més sincera... Converteix-te!

4a setmana de QUARESMA 2019: L'ALMOINA

Com va la vostra llavor? Li ha fet profit dejunar de les coses negatives? Durant aquesta de Quaresma ens centrarem en compartir el que som i el que tenim. La nostra planta necessita sol i aigua per viure, igual que el Món necessita de nosaltres per poder créixer i millorar. Voleu ser un SOL per a les persones que ho necessiten? Una manera senzilla és col·laborar en la companya de recollida d’aliments per al Pa de Sant Antoni.

Aquest són els aliments que recollirem aquesta setmana:

ETAPA Nivell Aliment
ED. INFANTIL 4t 

Conserves vegetals

(carxofes, pèsols, mongetes...)Resultado de imagen de conserves vegetals

Paté      Resultado de imagen de paté

Formatgets   Resultado de imagen de formatgets

ED. PRIMÀRIA 1r Conserves de fruita   Resultado de imagen de conserves fruita
2n 

Sucs

Resultado de imagen de brics zumos

3r

Tomàtiga en conserva

(natural o fregida)Resultado de imagen de tomate en conserva

4t

Conserves de peix

(sardina, tonyina, bonítol, verat...)Resultado de imagen de conservas pescado

Oli

Resultado de imagen de aceite

Galetes

Resultado de imagen de paquetes galletas

ED. SECUNDÀRIA 1r

Llet

Resultado de imagen de brics leche

2n 

Pasta

(de sopa, per amanida...)Resultado de imagen de paquetes pasta

3r

Llegums cuits i secs

(ciurons, llenties, mongetes...)Resultado de imagen de legumbres

4t

Arròs

Resultado de imagen de arroz

 

3a setmana de QUARESMA 2019: el DEJUNI

Aquesta tercera setmana de Quaresma parlarem del dejuni. Igual que la planta que hem sembrat necessita alimentar-se del que li va bé i dejunar d’allò que li fa mal, el nostre cor també ho necessita.

Els alumnes de tercer de primària ens proposen que, aquesta Quaresma, ens hem d’alimentar i de dejunar de...

- Alimenta’t d’amabilitat, cuidant-nos als uns als altres.

- Alimenta’t de respecte cap als altres.

- Alimenta’t d’amor amb tots.

- Dejuna de barallar-te.

- Dejuna de ràbia.

- Dejuna de l’egoisme.

- Dejuna de tenir peresa.

2a setmana de Quaresma 2019: ARRELA

Ja hem sembrat la nostra llavor i hem fet l’esforç de perdonar i demanar perdó? Durant aquesta segona setmana la llavor del nostre cossiol comença a treure arrels i es prepara per créixer. Nosaltres també ens hem de preparar per créixer per dins. Una planta que arrela necessita aliment i el nostre aliment és la pregària. I si intentam tenir un minut de silenci aquests dies per tenir el cor obert a Déu i a la seva voluntat? 

1a setmana de Quaresma 2019: SEMBRA

Aquesta primera setmana de Quaresma està simbolitzada per un cossiol i terra per sembrar la llavor. Igual que la llavor necessita entrar a la terra per donar fruit, nosaltres necessitam dedicar temps a repensar la nostra vida. Si volem créixer hem de superar el rancor, les enveges, els mals gestos, les males paraules... hem de perdonar per poder seguir endavant. Jesús és el millor exemple de la capacitat de perdó. Cerquem-lo dins nosaltres mateixos per fer créixer la VIDA

COMENÇA LA QUARESMA

Avui és Dimecres de Cendra, comença la Quaresma. Durant aquestes setmanes ens preparam per a la festa més important dels cristians, la Pasqua. En les quals tenim la possibilitat de:

* tornar començar i deixar enrere les coses superficials,

* cercar dins el nostre interior per treure el millor de nosaltres

* i ser com la LLAVOR, que ara us donam, que representa el miracle de fer créixer la Vida.

 

Què vol dir per a vosaltres fer créixer la VIDA en majúscules?

De vegades, ens fa molta vergonya mostrar-nos als altres tal i com som, exposar els nostres sentiments, com per exemple, fer una besada, aferrada o donar la mà als pares davant dels amics quan, en realitat, sabem que això ens encanta perquè els pares ens estimen i nosaltres a ells.

Moltes vegades creim que som molt poderosos, que tot ho feim bé i que som millors que els altres. Però en aquests casos no ens sentim nosaltres mateixos, som una disfressa mal pensada i duim posada una careta de “valent”, que no reflecteix en realitat la nostra manera ser, ja que quan ens treim la careta veim que tots tenim tantes qualitats i defectes com la resta de persones.

Hem de mostrar-nos i valorar a les persones amb totes les seves qualitats i entendre que en la diversitat hi ha la riquesa.

Alumnes de 4t EP

PER UN MAR SENSE PLÀSTIC

Resultado de imagen de plasticos playa baleares   Resultado de imagen de plasticos playa baleares  Resultado de imagen de plasticos playa baleares

La Comissió de Medi Ambient ens convida a reflexionar a partir del projecte educatiu d’enguany que ens anima a cuidar la Vida.

El curs passat, el dia del medi ambient, vàrem parlar de l’impacte negatiu que tenen els plàstics a la natura. Aquesta setmana veurem que no importa anar-se’n gaire enfora per veure els efectes negatius que això provoca.Us donarem algunes dades que tal vegada no sabíeu i us poden fer pensar:

● El 96% del fems que sura a la mar Mediterrània són plàstics.

● Espanya és el segon país europeu que més plàstics tira a la mar Mediterrània.

● Europa produeix 27 tones de plàstics anualment i només se’n recicla un terç.

● Cada vegada hi ha més morts d’animals marins a causa de la ingesta de plàstics.

● Totes les tortugues de la nostra mar han menjat alguna vegada plàstics i han trobat microplàstics al 90% dels estómacs de de les aus examinades.

● La mar Mediterrània té un 1% de la massa d’aigua global i un 7% del volum total de plàstics a la mar, lo que fa que sigui com una sopa de plàstics.

Totes aquestes petites dades també ens afecten a nosaltres, i no només de manera visual amb l’acumulació de plàstics a les platges i oceans, sinó també a nivell de salut, ja que els animals marins que consumim com a aliment cada vegada duen més microplàstics i es fiquen a la nostra cadena alimentària.

Us pareixen bé totes aquestes dades que us hem mostrat? Si realment volem cuidar la vida...pensau que podem fer alguna cosa?

El Papa Francesc ens demana insistentment que cuidem i preguem per la Casa Comuna. Us adjuntam el link d’un video que val molt la pena!

EL RESPECTE A LA CREACIÓ (Papa Francesc)

Quines coses pensau que podeu fer per CUIDAR LA VIDA?

Resultado de imagen de vida

Construir el món sense ferir-lo era una de les màximes de Santa Magdalena Sofia. Això, entre moltes altres coses, vol dir que tenim una responsabilitat cap els altres i cap el món. És molt important cuidar el nostre planeta, el lloc on vivim, la Casa Comuna.

Avui en dia vivim en una societat consumista que ens fa voler sempre més coses (més roba, més juguetes... més de tot!). Tenim tant que acabam per no valorar res. Aquesta necessitat d’acumular, fa que hi hagi un excés de producció de les fàbriques i els problemes que crea són innumerables: contaminació de l’aire i de l’aigua, destrucció dels paratges naturals... Pensau que d’aquesta manera cuidam la Terra?

És necessari que retornem a un estil de vida més senzill, com ens ha ensenyat Jesús:

o Trobar la felicitat en les petites coses, en els petits gestos d’afecte...

o Apreciar el que tenim i aprendre a distingir el que no ens fa realment falta, perquè és superficial.

o Reduir els excessos que fan mal al planeta per mantenir-lo “sa”.

 

 

   

Traduir?  

caeuenfrgldeites
   

Necessitau ajuda!  

  • Necessitau ajuda de qualque tipus?
   

Blog SC Connecta (2)  

  • scconnecta
   

CANALS OFICIALS  

  • Facebook
  • Twiter
  • Youtube
  • Flickr
  • Instagram
   

Agenda  

Setembre 2020
L M X J V S D
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
   

Medi Ambient  

   

TELÈFON D'AJUDA NINS_i_ADOLESCENTS  

   
© SAGRAT COR PALMA