imatge no visualitzada

Requirements

Get Adobe Flash player

Durant aquest curs, que ja s’acaba, hem cuidat la vida a l’estil de Jesús.

- Hem cuidat la vida pròpia mitjançant celebracions, reflexions, convivències, tutories, interioritat, Itinerari de Fe…

- Hem cuidat la vida dels altres a través de la campanya del Rebost, recollida de juguetes i de roba, recollida d’ulleres, campanya de solidaritat amb Haití, Pa de Sant Antoni, visites a l residència de gent gran, les relacions amb els companys i la família...

- Hem cuidat la vida del món reduint l’ús de plàstics i de residus, reutilitzant per no generar més fems, reciclant tots els materials possibles, cuidant la natura i els animals... I fent-nos conscients que el món és la nostra Casa Comuna i és la nostra responsabilitat.

- I hem cuidat la vida amb Déu estimant.

Això és una cosa que hauríem de mantenir sempre, encara que el curs s’acabi, desitjam que aquest estiu sigui un estiu per seguir cuidant.

ADÉU ESCOLA!

Aquesta setmana som els alumnes de 4t d'ESO els que feim la reflexió. I és que el motiu és molt important. Aquest proper divendres, amb una celebració, volem agrair el nostre pas per aquesta escola. Ens trobam amb sentiments enfrontats. Per una banda, l'alegria de començar una nova etapa en les nostres vides, conèixer nous amics i anar a noves escoles. Però per altra banda, sentim pena perquè ens acomiadam d’un lloc on hem passat tants bons moments i hem après moltes coses. Voleu que us diguem què hem après al Sagrat Cor? Hem après que:

• A preparar-nos per ser bons professionals i tenir bones feines en el futur

• Que som una FAMÍLIA, perquè hem celebrat festes a l'escola com Mater a Lluc, Sta Magdalena Sofia o la Cursa per la Pau junts amb nins i nines d'altres etapes.

• Que al llarg d’aquest anys hem passat per bons i per mals moments, i aquí sempre hem trobat mestres, professors, amics i personal de l’escola ens han ajudat i ens han acompanyat quan no estàvem bé

• Que aquí hem fet amics i amigues que seran per sempre.

• Que en aquesta escola sempre se'ns ha ensenyat que el tresor més important que tots podem tenir és ser bones persones, tractar els altres amb amabilitat i no deixar de banda a ningú. Ho continuareu fent, amics?

 

GRÀCIES PER TOT,

SAGRAT COR!

CUIDEM LA TERRA, CUIDEM LA VIDA

Resultado de imagen de abracemos la tierra

Els nins i nines de 5è EP han reflexionat sobre com “Cuidam la Vida a l’estil de Jesús” i volen compartir aquestes idees amb vosaltres:

- En Jaume diu que no només hem d’ajudar a la gent que està enfora, també ens hem de cuidar els uns als altres perquè això ens fa sentir bé.

- En Lucas pensa que si ens cuidam aconseguirem un planeta millor amb gent feliç.

- Na Carlota diu que el món està en perill i que nosaltres som els únics que podem ajudar a canviar-lo.

- En Marcos pensa que el projecte educatiu fa que la nostra escola sigui única.

- N’Ona diu que hem de cuidar els altres, ser amables i generosos i no ferir-los.

Per na Rosa ens anima reflexionar sobre com podem cuidar la nostra casa comuna així com Déu ens l’han confiada.

MARIA

Resultado de imagen de maria fano

Aquesta setmana a 1r d’ESO us volem parlar de Maria. Sabeu que és una súper heroïna? Ens demostra que tot és possible si confies i ets valent, com ella, que va confiar en Déu quan li va fer la proposta més important de la seva vida: ser la Mare de Jesús.

Per això:

· Estudia ara per poder passar un bon estiu

· Segueix endavant i no et rendeixis

· Sigues positiu: l’actitud ho és tot

· Tot el que et proposis ho aconseguiràs si t’esforces i creus en el que fas

 

Sigues com Maria i creu-t’ho! Jesús està sempre amb tu!

DES D'HAITÍ

Resultado de imagen de HAITI sagrado corazon

Maria ens ensenya a compartir. T’has fixat que, de vegades, els que més comparteixen són els que menys tenen? Pentura és per la seva experiència de falta d’alguna cosa o pentura perquè saben que, quan ets capaç de compartir, tot es multiplica. Donar amb por a perdre és restar, és donar almoina i fer diferències. Compartir el que tenim i el que som sempre suma i ens apropa a l’altre.

Que a prop ens senten els nostres companys d’Haití! Na Matilde Moreno, la rscj que està allà, ens ha escrit en nom seu: "El problema de la desnutrición en Haití es muy grave. Nuestros niños y niñas comen una vez al día cuando hay colegio. Con vuestra ayuda estos niños podrán tener una vida más sana. […] No nos olvidéis, seguid creciendo en valores de solidaridad, compromiso con el entorno y con los que estamos lejos. Sentíos hermanos de estos chicos que tienen ilusiones como vosotros, que quieren estudiar para tener una vida mejor y más digna, y que necesitan nuestra ayuda porque viven en un país pobre como Haití. Los niños de Balán os dan las gracias. Yo os escribo en su nombre y os felicito porque sois personas de CORAZÓN GRANDE, como ese Corazón de Jesús que no dudó en amarnos hasta dar la vida".

DIA DE LA FAMÍLIA

Resultado de imagen de dia de la familia

Avui és el dia de la Família un dia per agrair que tots tenim algú que ens cuida i que ens estima. Us convidam a escoltar un poema molt guapo que ens convida a reflexionar sobre què és la família:

Porque nos queremos,

porque nos cuidamos,

porque estamos juntos

nada es complicado.

Porque con un beso,

con una mirada,

todo pasa a ser

un cuento de hadas.

Porque si estamos juntos,

entre todos formamos

este pequeño mundo

que 'familia' llamamos.

Donem gràcies per “tantes famílies” on ens sentim estimats!

#CUIDAM LA VIDA

Resultado de imagen de maria fano

Maria és un exemple de “Cuidar la vida” l’objectiu del nostre Projecte Educatiu. Ens ensenya a ser pacients, a ser valents i compromesos, a pensar en els altres, a confiar en Déu, a tenir esperança, a donar-se amb alegria, a estimar... En què et pareixes tu a Maria? Demanem-li que ens acompanyi sempre i ens ajudi a ser com Ella!

HEM COMENÇAT EL MES DE MARIA

Des de sempre el mes de maig ha estat dedicat a la Verge Maria. Nosaltres enguany hem fet una cosa molt especial per Ella: l’escola sencera hem anat a veure-la a Lluc.

Us recordau que cada any, en aquestes dates, li duim flors dels nostres jardins i les posam a devora Mater, a l’entrada de l’escola? A veure si entre tots en duim i la posam ben guapa! Perquè la Puríssima no només és la mare de Déu, és la mare de tots nosaltres! I us recordau que també feim patis on dedicam una estoneta a pensar en ella fent flors de paper ben originals? Aviat us direm quins dies d’aquest mes hi haurà Pati-Flors. Us hi esperam!

TEMPS DE PASQUA

Resultado de imagen de fano resucitado

Començam un nou trimestre, el darrer del curs, amb els cors plens d'alegria... Jesús ha ressuscitat! Viu en cada un de nosaltres! Això vol dir que tots els cristians podem ser portadors i testimonis d'un estil de vida basat en l'amor als altres. Aquesta és la millor manera de cuidar la vida a l’estil de Jesús.

SETMANA SANTA

Resultado de imagen de fano semana santa

Il·lustració de Fano

Diumenge que ve és un dia gran. Els cristians estam de festa! Jesús ressuscitarà! Igual que moltes llavors han brotat amb força i ens alegren les classes, quan una una persona és cuidada i rep el que necessita, d’ella poden brotar coses molt guapes.Us convidam a viure la Setmana Santa recordant tot el que hem treballat i reflexionat durant aquesta Quaresma. El dia Pasqua la feina que hem fet ens farà renéixer amb un cor ple d’amor.

5a setmana de QUARESMA 2019: CONVERTEIX-TE

Començam la cinquena setmana de Quaresma amb la il·lusió de donar fruit i alegria. Floreix! La bellesa de la teva ànima pot canviar la vida dels qui t’envolten. Igual que la llavor ha necessitat tot un procés per donar fruit, el teu cor necessita que t’esforcis per fer-te una persona millor seguint l’exemple de Jesús: més amable, més justa, més generosa, més sincera... Converteix-te!

4a setmana de QUARESMA 2019: L'ALMOINA

Com va la vostra llavor? Li ha fet profit dejunar de les coses negatives? Durant aquesta de Quaresma ens centrarem en compartir el que som i el que tenim. La nostra planta necessita sol i aigua per viure, igual que el Món necessita de nosaltres per poder créixer i millorar. Voleu ser un SOL per a les persones que ho necessiten? Una manera senzilla és col·laborar en la companya de recollida d’aliments per al Pa de Sant Antoni.

Aquest són els aliments que recollirem aquesta setmana:

ETAPA Nivell Aliment
ED. INFANTIL 4t 

Conserves vegetals

(carxofes, pèsols, mongetes...)Resultado de imagen de conserves vegetals

Paté      Resultado de imagen de paté

Formatgets   Resultado de imagen de formatgets

ED. PRIMÀRIA 1r Conserves de fruita   Resultado de imagen de conserves fruita
2n 

Sucs

Resultado de imagen de brics zumos

3r

Tomàtiga en conserva

(natural o fregida)Resultado de imagen de tomate en conserva

4t

Conserves de peix

(sardina, tonyina, bonítol, verat...)Resultado de imagen de conservas pescado

Oli

Resultado de imagen de aceite

Galetes

Resultado de imagen de paquetes galletas

ED. SECUNDÀRIA 1r

Llet

Resultado de imagen de brics leche

2n 

Pasta

(de sopa, per amanida...)Resultado de imagen de paquetes pasta

3r

Llegums cuits i secs

(ciurons, llenties, mongetes...)Resultado de imagen de legumbres

4t

Arròs

Resultado de imagen de arroz

 

3a setmana de QUARESMA 2019: el DEJUNI

Aquesta tercera setmana de Quaresma parlarem del dejuni. Igual que la planta que hem sembrat necessita alimentar-se del que li va bé i dejunar d’allò que li fa mal, el nostre cor també ho necessita.

Els alumnes de tercer de primària ens proposen que, aquesta Quaresma, ens hem d’alimentar i de dejunar de...

- Alimenta’t d’amabilitat, cuidant-nos als uns als altres.

- Alimenta’t de respecte cap als altres.

- Alimenta’t d’amor amb tots.

- Dejuna de barallar-te.

- Dejuna de ràbia.

- Dejuna de l’egoisme.

- Dejuna de tenir peresa.

2a setmana de Quaresma 2019: ARRELA

Ja hem sembrat la nostra llavor i hem fet l’esforç de perdonar i demanar perdó? Durant aquesta segona setmana la llavor del nostre cossiol comença a treure arrels i es prepara per créixer. Nosaltres també ens hem de preparar per créixer per dins. Una planta que arrela necessita aliment i el nostre aliment és la pregària. I si intentam tenir un minut de silenci aquests dies per tenir el cor obert a Déu i a la seva voluntat? 

1a setmana de Quaresma 2019: SEMBRA

Aquesta primera setmana de Quaresma està simbolitzada per un cossiol i terra per sembrar la llavor. Igual que la llavor necessita entrar a la terra per donar fruit, nosaltres necessitam dedicar temps a repensar la nostra vida. Si volem créixer hem de superar el rancor, les enveges, els mals gestos, les males paraules... hem de perdonar per poder seguir endavant. Jesús és el millor exemple de la capacitat de perdó. Cerquem-lo dins nosaltres mateixos per fer créixer la VIDA

COMENÇA LA QUARESMA

Avui és Dimecres de Cendra, comença la Quaresma. Durant aquestes setmanes ens preparam per a la festa més important dels cristians, la Pasqua. En les quals tenim la possibilitat de:

* tornar començar i deixar enrere les coses superficials,

* cercar dins el nostre interior per treure el millor de nosaltres

* i ser com la LLAVOR, que ara us donam, que representa el miracle de fer créixer la Vida.

 

Què vol dir per a vosaltres fer créixer la VIDA en majúscules?

De vegades, ens fa molta vergonya mostrar-nos als altres tal i com som, exposar els nostres sentiments, com per exemple, fer una besada, aferrada o donar la mà als pares davant dels amics quan, en realitat, sabem que això ens encanta perquè els pares ens estimen i nosaltres a ells.

Moltes vegades creim que som molt poderosos, que tot ho feim bé i que som millors que els altres. Però en aquests casos no ens sentim nosaltres mateixos, som una disfressa mal pensada i duim posada una careta de “valent”, que no reflecteix en realitat la nostra manera ser, ja que quan ens treim la careta veim que tots tenim tantes qualitats i defectes com la resta de persones.

Hem de mostrar-nos i valorar a les persones amb totes les seves qualitats i entendre que en la diversitat hi ha la riquesa.

Alumnes de 4t EP

PER UN MAR SENSE PLÀSTIC

Resultado de imagen de plasticos playa baleares   Resultado de imagen de plasticos playa baleares  Resultado de imagen de plasticos playa baleares

La Comissió de Medi Ambient ens convida a reflexionar a partir del projecte educatiu d’enguany que ens anima a cuidar la Vida.

El curs passat, el dia del medi ambient, vàrem parlar de l’impacte negatiu que tenen els plàstics a la natura. Aquesta setmana veurem que no importa anar-se’n gaire enfora per veure els efectes negatius que això provoca.Us donarem algunes dades que tal vegada no sabíeu i us poden fer pensar:

● El 96% del fems que sura a la mar Mediterrània són plàstics.

● Espanya és el segon país europeu que més plàstics tira a la mar Mediterrània.

● Europa produeix 27 tones de plàstics anualment i només se’n recicla un terç.

● Cada vegada hi ha més morts d’animals marins a causa de la ingesta de plàstics.

● Totes les tortugues de la nostra mar han menjat alguna vegada plàstics i han trobat microplàstics al 90% dels estómacs de de les aus examinades.

● La mar Mediterrània té un 1% de la massa d’aigua global i un 7% del volum total de plàstics a la mar, lo que fa que sigui com una sopa de plàstics.

Totes aquestes petites dades també ens afecten a nosaltres, i no només de manera visual amb l’acumulació de plàstics a les platges i oceans, sinó també a nivell de salut, ja que els animals marins que consumim com a aliment cada vegada duen més microplàstics i es fiquen a la nostra cadena alimentària.

Us pareixen bé totes aquestes dades que us hem mostrat? Si realment volem cuidar la vida...pensau que podem fer alguna cosa?

El Papa Francesc ens demana insistentment que cuidem i preguem per la Casa Comuna. Us adjuntam el link d’un video que val molt la pena!

EL RESPECTE A LA CREACIÓ (Papa Francesc)

Quines coses pensau que podeu fer per CUIDAR LA VIDA?

Resultado de imagen de vida

Construir el món sense ferir-lo era una de les màximes de Santa Magdalena Sofia. Això, entre moltes altres coses, vol dir que tenim una responsabilitat cap els altres i cap el món. És molt important cuidar el nostre planeta, el lloc on vivim, la Casa Comuna.

Avui en dia vivim en una societat consumista que ens fa voler sempre més coses (més roba, més juguetes... més de tot!). Tenim tant que acabam per no valorar res. Aquesta necessitat d’acumular, fa que hi hagi un excés de producció de les fàbriques i els problemes que crea són innumerables: contaminació de l’aire i de l’aigua, destrucció dels paratges naturals... Pensau que d’aquesta manera cuidam la Terra?

És necessari que retornem a un estil de vida més senzill, com ens ha ensenyat Jesús:

o Trobar la felicitat en les petites coses, en els petits gestos d’afecte...

o Apreciar el que tenim i aprendre a distingir el que no ens fa realment falta, perquè és superficial.

o Reduir els excessos que fan mal al planeta per mantenir-lo “sa”.

 

 

HEM ACONSEGUIT APORTAR MENJAR PER A L'ESCOLA DE BALAN DURANT UN ANY

    

Sabeu quants de doblers recaptàrem durant la campanya de Solidaritat “Cuidam la vida, cuidam Haití”?

5.105,40 € 

Moltes gràcies a tots pel vostre suport! Això millorarà molt la vida dels nins i les nines de Balan!

Na Matilde Moreno, la religiosa del Sagrat Cor que està allà, ens ha escrit una carta on ens diu: “No sabeu el consol que és per a nosaltres saber que, amb la vostra ajuda, tenim cobert el pressupost del dinar de tot l’any! Comprarem oli, sal, verdures, blat i arròs per als nostres alumnes, per als professors i per al personal de cuina i neteja. Devers 350 persones. És l’única menjada que fan i el personal auxiliar, que cobra molt poquet, se’n duu el dinar per a la seva família. També comprarem pollastre per als dies que feim festa grossa”.

Estam tots d'enhorabona!

30 de gener: Dia Escolar de la PAU i la NO VIOLÈNCIA

Resultado de imagen de paz

Aquesta setmana celebram el dia de la Pau i la no violència. Farem una gran cursa per simbolitzar que la pau és el camí per cuidar la vida. El Papa Francesc diu “la pau es tria, no s’imposa i no es troba per casualitat”; això que vol dir que hem de treballar per construir-la.

La Pau és un desig de totes les persones, independentment de la religió que siguin. Per això aquí us deixam una oració budista per la pau:

Que s'alliberin ràpidament a tots els assetjats pels sofriments del cos i de la ment!
Que siguin lliures els esclavitzats!
Que els febles recuperin la fortalesa!
Que tota persona pensi a fer amistat amb uns altres!
Que aquells – nins, joves, adults i ancians – que es troben en
un desert, temorosos i sense rastre, siguin protegits per forces celestials i
que ràpidament aconsegueixin la pau i la serenitat de Buda!

 

Carta a tots els pares i mares de l'escola: DONARIES PER MI?

Estimats papàs: 

A l’escola estam treballant aquests dies que és molt important que les persones que puguin siguin donants de sang perquè a les illes Balears se’n necessiten unes 200 donacions cada dia. 

Jo, tu, qualsevol de vosaltres algun dia pot necessitar la sang d’algú per curar-se, per un accident... 

Jo estic convençut que quan sigui gran vull donar sang però ara a la jornada que farem a l’escola dimecres 13 de febrer no puc perquè som petit. 

i tu? 

donaries per mi aquesta vegada? 

Resultado de imagen de donar sang

Al Sagrat Cor cuidam la vida, cuidam els altres... 

Al Sagrat Cor, donam sang!!! 

Resultado de imagen de donar sang

Resultado de imagen de sant antoni   Resultado de imagen de sant sebastia

Aquesta setmana celebram dos Sants molt propers a tots nosaltres:

Sant Antoni i Sant Sebastià.

Sant Antoni era un gran amic dels animals i curava els que estaven ferits. Va guarir un porquet, que amb agraïment el va acompanyar tota la seva vida. Per això també és conegut com sant Antoni del porquet. Per això, es va convertir en el patró de la pagesia. Gràcies a ell vivim una tradició molt bonica: les Beneïdes, com a mostra de respecte a tot el que Déu ha creat per a nosaltres. Com cada any, els nins i nines de primària duran els seus animals per beneir-los a l'escola.

Facem com Sant Antoni i cuidem la vida i tot el que tenim al nostre voltant. Acabam amb una glosa preparada per a aquest dia:

 

El dia de Sant Antoni

és dia ben especial,

faci fred o faci pluja,

tots a torrar anam.

 

El dia de Sant Antoni

tots junts festa celebram,

l'alegria que ell sentia

d'estimar gent i animals.

 

El dia de Sant Antoni

sentim l'escalfor del foc,

fa molts d'anys que feim festa

a l'escola Sagrat Cor.

DONARIES PER MI?, 13 de febrer JORNADA DE DONACIÓ A L'ESCOLA

 • Has sentit la notícia?
 • Quina notícia?
 • El Banc de Sang necessita l’ajuda dels habitants de Balears.
 • Ah si? I per què?
 • Perquè cada dia és necessiten més de 200 donacions per a cobrir les peticions de tots els hospitals de les nostres illes.
 • 200 donacions diàries? Me pareix molt.
 • Idò a mi no m’ho pareix, ja que 1 de cada 10 persones ingressades necessita, al manco, una donació.
 • Crec que exageres
 • Un sol malalt de càncer tractat amb quimio podria necessitar 200 donacions, un accidentat de tràfic que és operat d’urgència pot necessitar fins a 20 donacions, una dona que ha parit fins a 10 donacions … Vol més dades? O són suficients?
 • Son suficients ... però segur que van sobradíssims.
 • Sobradíssims?? Estàs molt equivocat. Va, llest: Quin percentatge de la nostra població creus que és donant?
 • Un 30 %?
 • Ja!, menys …
 • Un …20 %??
 • Menys!!
 • Un 10 %?
 • Un 2 %
 • Un 2 %??? Només un 2 %?
 • Si
 • Es poquíssim!! Es com si dels 1000 alumnes del Sagrat Cor, només 20 donassin la sang que necessita tota l’escola!!! Ostres! No ho havia pensat mai tot això ...
 • Necessitam ajudar al Banc de Sang. La nostra família, els nostres amics ... podrien necessitar sang el dia de demà! Com diu el nostre projecte educatiu:

Al Sagrat Cor cuidam la vida, cuidam els altres …

Al Sagrat Cor, donam sang!!

Us convidam a visitar la plana web www.donasang.org i comprovar quin és l’estat de les reserves del Banc de Sang a diari. 

   i   Resultado de imagen de sagrat cor fecib

Reflexió elaborada pels alumnes de 3r ESO

Començam el 2n trimestre

Resultado de imagen de reyes fano

Ja tornam una altra vegada a l’escola, plens d’energia després d’haver descansat. Se’ns presenta un nou any per endavant i és moment de fer balanç de l’any anterior per canviar tot allò que encara podem millorar. Igual que els Reis ens han fet molts de regals perquè ho hem fet molt bé, nosaltres podem regalar tot allò que Jesús ens ensenya: ser bons companys, respectar les persones majors, ser responsables... És a dir, podem ser Reis i no regalar un pic a l’any, sinó regalar cada dia.

Us animau a començar aquest Resultado de imagen de 2019 fent el possible

per cuidar la vida i millorar el nostre món?

3a SETMANA D'ADVENT. Alegra't, el Senyor és amb tu!

foto de Col·legi Sagrat Cor - FECIB.

Ja hem vist com creix la soca de l'arbre, des de les arrels més profundes del nostre cor. Les branques d'un arbre són per fer fruit, per fer ombra, per tenir ocells.... per oferir vida a tothom.

I com podem donar fruit i vida al món, en aquests dies de festa?

* Valorar a tothom amb les seves qualitats.

* Estimar i donar sense voler res a canvi.

* Deixar el mòbil i escoltar i riure amb la família.

* Fer feliç als qui ens acompanyen.

* Somiar amb un món en positiu.

* No queixar-se si no ens agrada alguna cosa que qualcú ha preparat amb il·lusió.

* Ajudar als padrins i tenir una carícia amb ells i els pares i germans.

* Empatitzar amb els qui no ho passen bé.

Amb tot això i molt més, no trobau que poden fer molt de fruit i una bona ombra?

Amb Jesús, el món és un lloc millor: ENS APUNTAM A ACOLLIR-LO BAIX LES NOSTRES BRANQUES?

2a setmana d'ADVENT

Estam a la Segona Setmana d’Advent. Recordau que la setmana passada varen posar unes arrels ben profundes al nostre arbre? Però no basten només unes bones arrels per donar fruit, l’arbre necessita un bon tronc. Igual que no basta tenir el desig de rebre Jesús si no hi posam de la nostra part per fer-ho possible. Necessitam créixer per dins, ser millors persones i per preparar el cor.

Què estau disposats a fer perquè neixi el Bon Jesús? Quines actituds podríeu millorar?

Resultado de imagen de naixement jesus

1a SETMANA D'ADVENT, CAMÍ DE NADAL

Resultado de imagen de arbol de los logros dibujo

Durant l’Advent ens preparam per al naixement de Jesús. El vols acollir? Per fer-ho, primer de tot ho has de desitjar, has d’estar fort i centrat. Com un arbre que per donar un bon fruit, ha de tenir unes bones arrels. Aquestes faran que visquis l’essència del Nadal, i no només els regals, els llumets i la decoració...; et mostraran un camí d’amor. Qui alimenta les teves arrels? Qui t’influeix positivament?

ENS ACOSTAM AL TEMPS D'ADVENT

D’aquí poc començam l’Advent i no podem celebrar-lo sense saber quin és el seu significat! No només és encendre espelmes, ni preparar les decoracions de Nadal, ni els regals, ni els dolços... sinó un temps de preparació pel naixement de Jesús i per dedicar més temps a la família.

Hem d’aprofitar per donar gràcies a les persones més properes a nosaltres i reflexionar sobre les nostres actituds. També ens podem proposar reptes per l’any que ve, com ser millors persones i ajudar els altres i el nostre entorn. En aquest temps, més que mai, hem de valorar el que tenim, i pensar no només en nosaltres, sinó també en tota la gent que no té família, ni recursos per viure o que estarà sola aquest Nadal.

Tots tenim dret a un món millor

Cuidam la vida, cuidam als altres, cuidam Nadal!

I, per acabar, us volem fer reflexionar amb aquest acròstic: Resultado de imagen de advent

Amar

Donar

Vida

Empatia

Nadal

Tothom

Santa Rosa Filipina Duchesne, bicentenari de la seva arribada a Amèrica

Segur que Rosa Filipina està molt contenta. Sabeu per què? Perquè ella, com a missionera, la primera del Sagrat Cor, valora molt l’ajuda als nins d’Haití, justament ara que celebram el bicentenari de la seva arribada al continent americà, perquè era una dona que tenia passió pels pobres.

Ja coneixeu la seva història, que podeu recordar al vídeo Quí era Rosa Filipina?, però avui ens fixarem en la seva manera de ser:

* No era pobra però vivia amb austeritat (valorant les petites coses)

* No era forta però era valenta

* No aprenia fàcilment però era constant

* No va tenir una vida gens fàcil però va facilitar la vida als altres

* No va poder veure el seu èxit però sempre es va mantenir fidel a Jesús

* No era una dona excepcional però és Santa

Us podeu identificar amb ella? En què?

PASSAM A L'ACCIÓ: Recollim donatius per a les beques dels infants d'Haití

La setmana passada vàrem conèixer millor la realitat que viuen els vostres companys d’Haití. Sembla mentida que avui en dia encara hi hagi nins que no tenen per menjar, quan nosaltres aquí estam cansats de sentir “no m’agrada”, “no en vull pus”, “quin oi”... i de veure entrepans tirats als fems!

Aquesta setmana us proposam dos gestos. Un: no tudar el menjar i ser conscients i valorar el privilegi que nosaltres tenim (xocolata, “xuxes”, coques...). I dos: fer el possible perquè els nins de Balan tenguin una menjada bàsica assegurada al dia (arròs i pollastre), tal com ens va dir Jesús:

“Tenia gana i em donareu de menjar, tenia set i em donàreu per beure, anava despullat i em vau vestir, estava malalt o a la presó i em vàreu visitar” […]

Tot allò que feis a un d'aquests germans meus més petits, m’ho feis a mi” (Mt 25, 35-36)

 

Segur que entre tots aconseguim moltes beques de menjador per a n’Ali, en Jean Paul, n’Anita, n’Etien i la resta dels 296 alumnes de l’escola d’Haití.

Cuidem la vida, cuidem els altres, cuidem Haití

COMENÇAM LA QUINZENA DE LA SOLIDARITAT

i l'escola d'HAITÍ torna reclamar la nostra atenció

Ja sabeu que Jesús era conscient de les necessitats de la gent que tenia al voltant i compartia tot el que Ell tenia amb els altres. Aquest és un dels valors més importants que ens transmet.

Com cada any miram als més pobres de la Terra, aquells que no han tengut la sort que hem tengut nosaltres. Na Matilde Moreno, des d’Haití, ens ha enviat aquest crit d’ajuda:

"Els nostres nins i nines tenen gana. Molta gana. Quan vénen al col·legi els donem un plat de menjar i això és el que mengen durant tot el dia. Bàsicament sols tenim blat, pèsols secs i oli per menjar, l'excedent que rebem dels Estats Units. Als nens d'aquí, com als d'Espanya, no els agrada menjar cuinat de blat diàriament però com hi ha tanta gana…! Vosaltres sou la seva salvació. I els dies que els podem donar arròs, fan una festa. Gràcies per endavant per solidaritzar-vos amb 300 nins i nines meravellosos que lluiten per aconseguir un plat de menjar al dia."

 

Cuidam la vida, cuidam els altres, cuidam Haití!

ARRIBAM A LA FESTA DE TOTS SANTS

Resultado de imagen de imatges melicotó

Aquesta setmana celebram el Dia de Tots Sants. És vera que la nit anterior se celebra la Nit de les Ànimes com deim a Mallorca o Halloween en terminologia anglosaxona, però no hem d’oblidar que dia 1 de novembre els cristians també celebram una festa molt especial: la de Tots Sants. Aquesta festa vol recordar a totes les persones que viuen i que han viscut estimant els altres; persones que CUIDEN LA VIDA i passen pel món intentant fer-lo una mica millor. No penseu que els sants són persones extraordinàries o molt diferents. No! Tots podem ser sants si ens esforçam per fer totes les coses des del cor.

Que aquest dia no només sigui por i llepolies! Que també sigui alegria i tradició!

Bona festa de Tots Sants!

CUIDAM LA VIDA, CUIDAM LA NATURA, CUIDAM EL MEDI

Resultado de imagen de medio ambiente tierra

Hi ha molts factors que estan destruint el medi ambient a nivell mundial, com el canvi climàtic, la superpoblació, la desforestació, l’ús de combustibles fòssils, la contaminació hídrica… Hem sentit parlar moltes vegades d’això, però sabeu com ens afecta? Les nostres illes també s’hi veuen implicades?

Aquesta setmana hi haurà una exposició a porteria on podreu descobrir l’estat del medi ambient a les Balears. Estau tots convidats a visitar-la i a fer una reflexió. Hi haurà un panell on podreu apuntar les coses que més us preocupen del que heu vist i al costat podreu apuntar el que podem fer nosaltres per canviar la situació.

Albert Einstein va dir “El món és un lloc perillós; no per les persones que li fan mal, sinó per aquelles que no fan res per evitar-ho”. Què podem fer per “Cuidar la Vida” i tenir cura del món, que és el millor regal que Déu ens ha fet.

AMB MATER A LLUC

Com sabeu dia 20 d'octubre és una festa important per a totes les escoles del Sagrat Cor del món: la festa de Mater que ens uneix com a família. Enguany, d’una manera molt especial ho volem celebrar amb una pelegrinació a Lluc que serà dia 31 d’octubre. Un dia per gaudir i enfortit llaços.

Molts d’anys a tots!

Resultado de imagen de mater admirabilis

TOTA L'ESCOLA AMB MATER A LLUCResultado de imagen de mare de deu de lluc

Sabeu que aviat farem festa? L’escola al complet anirem a passar el dia Lluc. Serà el final d’un camí que va començar l’any passat, quan anàrem a veure diferents monestirs de Mallorca dedicats la Mare de Déu. Us recordau de quina vàreu anar a veure? Idò la cloenda perfecta és anar a veure la Mare de Déu de Lluc, que és la patrona de Mallorca.

 

Si hi ha un lloc que ha estat sagrat per als mallorquins, és el bosc de Lluc, al cor de la serra de Tramuntana. Des de fa segles que s’hi pelegrina, cercant la pau amb nosaltres mateixos, amb la gent que ens envolta i amb el planeta que ens acull i del qual formam part. Així que nosaltres hi pelegrinarem, visitarem la Mare de Déu, farem una diada de família i donarem gràcies a Déu per la natura que ens envolta que és la casa comuna que ens ha estat confiada. Estau preparats per anar amb Mater a Lluc?

CUIDAM LA VIDA, el nostre projecte educatiu d'aquest curs

Segur que molts de vosaltres coneixeu la frase de Santa Magdalena Sofia que diu:

“Hem de construir el món sense ferir-lo”

Sabeu què significa això? Idò el Papa Francesc ho explica molt bé a un llibret que es diu “Laudato si”. En aquest llibret el Papa ens anima a tenir cura del món, que és la nostra casa, i a estimar-nos i cuidar-nos uns als altres com bons germans, com ens va ensenyar Jesús.

Aquest curs ens esforçarem per cuidar la VIDA, així, amb majúscules. 

Ens preocuparem d’entendre que no som més feliços quan més tenim sinó quan més estimam i que la nostra Terra és un regal de Déu que hem de cuidar i protegir per fer-la cada vegada millor. 

Us convidam a fixar-vos en el logo del projecte educatiu que ens guiarà durant tot aquest curs. Què us suggereix? Ens podríeu fer arribar les vostres idees a Porteria.

SEGUIU I UTILITZAU EL #cuidamlavida

MOLT BONES NOTÍCIES DES D'HAITÍ

   

Recordau que durant el curs passat vàrem recollir doblers per ajudar a construir un dispensari mèdic a Balan, un poblet d’Haití?

A final de curs el dispensari ja estava gairebé acabat. Ara, ens han escrit les religioses del Sagrat Cor que viuen allà per explicar-nos que el centre sanitari ja està funcionant. El varen inaugurar a principi del passat mes de setembre i el primer dia varen atendre a 180 malats que no tenien cap possibilitat d’anar al metge. Segur que això millorarà molt la vida de les persones que viuen a Balan i també la dels poblets que té al voltant.

Tant de bo durant aquest curs siguem capaços de viure a l’estil de Jesús i facem moltes petites coses que ajudin a millorar el món, el del nostre voltant i també al dels qui viuen en condicions tan difícils i injustes.

Gràcies per la vostra gran implicació!

ESTAU DISPOSATS A PARTICIPAR D'AQUESTA AVENTURA?

Us recordau que fa dos anys anàrem tota l’escola junts amb Mater a la Seu per celebrar l’any de Misericòrdia? I l’any passat, quina Mare de Déu vàreu anar a veure? La de la Bonanova, Bellver, Monti-Sion, Cocó ...? Enguany tenim una altra sorpresa. Una altra activitat molt vistosa per fer tots plegats com la família que som i donar gràcies per tantes coses bones que rebem cada dia.

Anirem a un lloc que està molt amunt, on una bella dona va ser un salt, se sent cantar com els àngels i una Moreneta ens espera amb els braços oberts. On pensau que deu ser?

Estau disposats a participar d’aquesta aventura? A obrir el cor als nostres companys?

Resultado de imagen de dibujo fano autobus

DESPLEGUEM LA VIDA, primera reflexió d'aquest curs

Us heu fixat en el mural dels porxos?

És el cor del Sagrat Cor fet per un caramull de mans. A cada una hi ha un cor que dona el millor que té: alegria, amor, perdó, empatia, respecte, ajuda...

Amb aquest mural hem volgut expressar el nostre desig per al curs 2018- 2019. Esperam que cada un dels qui formam l'escola donem als altres el millor que tenim, així ens unirem formant una vertadera família.

Que tinguem un bon curs i que donem molta Vida als altres!

 

NOTA: Cada setmana anirem penjant les reflexions que farem a l'escola perquè pogueu seguir-les. Totes quedaran arxivades a l'apartat REFLEXIONS d'aquesta web.

PREGAPATI: tots els divendres

     

Marana Tha, en arameu, vol dir "Jesus, vine a mi" i és el mantra amb el qual treballam aquest mes. Sant Pau, a la Primera Epístola als Corintis 16:22, la usa per parlar de l'esperança de la Segona Vinguda de Jesús. I, antigament, els cristians la usàvem com a salutació.

A la nostra vida, tot va tan aviat que, moltes vegades, ens oblidam d'estar en contacte amb nosaltres mateixos i amb Déu.

Cada divendres, de 10:45 a 11:15, tens la possibilitat de venir al Pregapati. Un moment de reflexió i de calma, per retrobar-te amb tu mateix i estar més a prop de Jesús.

Tu decideixes quan arribes i quan te'n vas. És un temps de pregària sense principi ni final.
Ja n'hi ha molts que ho han provat. T'animes tu també a fer-ho?

   

Traduir?  

caeuenfrgldeites
   

Blog SC Connecta (2)  

 • scconnecta
   

CANALS OFICIALS  

 • Facebook
 • Twiter
 • Youtube
 • Flickr
 • Instagram
   

Agenda  

Setembre 2019
L M X J V S D
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
   

Medi Ambient  

   

TELÈFON D'AJUDA NINS_i_ADOLESCENTS  

   
© SAGRAT COR PALMA