imatge no visualitzada

Requirements

Get Adobe Flash player

ESTIMAM EL PLANETA!

Imatge                   Imatge

Avui, 27 de setembre del 2019, l’escola del Sagrat Cor es vol unir al moviment que es fa a nivell mundial en contra del canvi climàtic i que aquesta setmana ha duit joves activistes, com Greta Thunberg, a parlar a la ONU sobre aquest problema.

Tant els col·legis del Sagrat Cor a nivell mundial com el Papa Francesc a la seva darrera carta, ens han encomanat una missió: Cada un de vosaltres teniu un paper a desenvolupar per donar conèixer i lluitar contra el canvi climàtic.

De cada vegada el planeta Terra s’està encalentint més ràpid pels problemes produïts per l’home. Si això continua així i no feim res, segons les dades dels científics, d’aquí 70 anys tot el gel del pol Nord s’haurà fos i la mar pujarà un metre per tot el món, fent desaparèixer, per exemple, totes les platges que vosaltres coneixeu.

Tots vosaltres sou l’esperança perquè tots aquests problemes puguin tenir remei. Cada un té un paper important en el dia a dia: reduir i separar residus, fer servir envasos reutilitzables, no tudar aigua, cuidar la nostra natura (platges, mar, muntanya...) i fer servir mitjans de transport que no contaminin (utilitzar patinet, bicis, anar a peu...)

Els companys de 4t ESO comparteixen el manifest que han llegit davant tota l'escola.

MANIFEST

Hola, soc na Judit, tenc 14 anys i com m'han repetit tantes vegades, tenc molta vida per davant, però veient com la societat d'avui en dia està cuidant el nostre planeta ja no n'estic tan segura. Els augments de la temperatura global ja són evidents arreu del planeta i ara encara més del que havia previst la comunitat científica.

Nosaltres, els humans, som la causa de la concentració de gasos a l'atmosfera que està ferint l'aire que tots nosaltres respiram i necessitam per viure.

Hola a tots, jo sóc na Maria i també tenc 15 anys. Com haureu vist i escoltat per la televisió, en els darrers anys hi ha hagut un gran nombre de catàstrofes naturals; si no actuam ja i amb decisió, el canvi climàtic tendrà efectes seriosos, i causarà l’extinció de diverses espècies, hi haurà una gran pujada del nivell de la mar, ones de calor, un major risc i intensitat de sequeres, inundacions, caps de fibló, etc.

Bon dia, jo sóc na Lluïsa i tenc 15 anys, des de fa 2 anys que la Greta Thunberg, la creadora de Fridays for Future, amb només 16 anys, ha fet una crida a tots els joves i rebel·lant-se davant els grans polítics i tots els governs del món.

Avui dia 27 de setembre se celebra una manifestació mundial on joves de tots els països lluiten per un bé comú i surten al carrer a cridar pel que serà el seu futur. Volem conscienciar-vos de la nostra situació actual, que si continuam així, d'aquí a 11 anys ja no es podrà tornar enrere o si la temperatura puja de mitjana 1'5 graus més, tot el que ens envolta desapareixerà, per a sempre.

Heu de tenir molt clar que la creació és un regal de Déu que hem saber apreciar i cuidar molt.

-Judith: Nosaltres tenim clar el futur que volem, i vosaltres?

Imatge

   

Traduir?  

caeuenfrgldeites
   

Necessitau ajuda!  

  • Necessitau ajuda de qualque tipus?
   

Blog SC Connecta (2)  

  • scconnecta
   

CANALS OFICIALS  

  • Facebook
  • Twiter
  • Youtube
  • Flickr
  • Instagram
   

Agenda  

Maig 2020
L M X J V S D
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
   

Medi Ambient  

   

TELÈFON D'AJUDA NINS_i_ADOLESCENTS  

   
© SAGRAT COR PALMA