imatge no visualitzada

Requirements

Get Adobe Flash player


SANTA MAGDALENA SOFIA BARAT
Santa Magdalena va néixer el 12 de desembre de 1779, al poble de Joigny (França) i va ser la fundadora de la Congregació de Religioses del Sagrat Cor. Des de nina va tenir passió per aprendre, per això, es va lliurar a l'estudi del llatí, el grec, la història, la física i les matemàtiques. També es va formar intensament en el domini de les seves emocions i la voluntat.
 
Magdalena Sofia va ser cridada pel Pare Varin, de la Companyia de Jesús, perquè l'ajudàs amb el seu pla de restablir l'educació a les escoles catòliques, les quals havien estat suprimides per la Revolució Francesa. El Pare Varin, li va exposar també, el projecte de fundar una congregació d'educadores, inspirada per la devoció al Sagrat Cor de Jesús. Magdalena va acceptar humilment ajudar a tal missió, plena de desconfiança en les seves forces; "Ho vaig acceptar tot, sense comprendre ni preveure res", va dir.
 
El 21 de novembre de 1800, va partir a Amiens per ensenyar en una escola que va ser el primer convent de la congregació. Als 23 anys, sent la més jove de la seva comunitat, va ser nomenada per governar la congregació. Durant la seva vida va fundar 105 cases, moltes d'elles a França, Itàlia, Anglaterra, Àustria i Suïssa.
 
Plena d'amor per la joventut, tractava de fundar a cada lloc possible, una escola per a nines pobres i un pensionat de pagament. Com no podia visitar tantes fundacions, es mantenia en contacte a través de la innombrable quantitat de cartes que escrivia. S'encarregava també de l'administració de la casa mare i d'atendre les visites que arribaven per demanar-li consell. En una de les cartes va escriure: "El treball excessiu és un perill per a les ànimes imperfectes, però les perfectes obtenen, per aquest mitjà, una rica collita".
 
Al desembre de 1826, el Papa Lleó XII va aprovar oficialment la Societat del Sagrat Cor. En 1864, als 85 anys d'edat, Magdalena Sofia demanà al congrés general que se li permetés renunciar al seu càrrec, però l'assemblea no va permetre més que nomenés una vicaria que l'ajudés a la feina. El 21 de maig de 1865, la Santa pateix d'un atac que la deixa paralítica i quatre dies més tard, a la festa d'Asunción, mor.
 
Va ser canonitzada el 24 de maig de 1925 pel papa Pius XI.
Resultado de imagen de magdalena sofia barat     Resultado de imagen de magdalena sofia barat    Resultado de imagen de magdalena sofia barat
   

Traduir?  

caeuenfrgldeites
   

Necessitau ajuda!  

  • Necessitau ajuda de qualque tipus?
   

Blog SC Connecta (2)  

  • scconnecta
   

CANALS OFICIALS  

  • Facebook
  • Twiter
  • Youtube
  • Flickr
  • Instagram
   

Agenda  

Maig 2020
L M X J V S D
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
   

Medi Ambient  

   

TELÈFON D'AJUDA NINS_i_ADOLESCENTS  

   
© SAGRAT COR PALMA