logo2.jpg
   

UN POC DE LA NOSTRA HISTÒRIA

     

27 d'abril de 1902: Dues religioses de la Congregació del Sagrat Cor de Jesús, la Mare De Cléry i la Mare Tacón, arriben a Palma des de Barcelona per instal·lar-se en el Centre Eucarístic i per sol·licitar al Bisbe de Mallorca la fundació de la congregació a Mallorca.

Els comtes d'Ayamans els hi ofereixen la seva finca de Son Julià a Llucmajor per instal·lar-se provisionalment mentre estan cercant un solar per construir el nou Col·legi del Sagrat Cor.

3 de setembre de 1902: Arriben a Mallorca amb el vapor Catalunya les 13 religioses fundadores que s'instal·len a les cases de Son Julià per preparar l'arribada de les primeres nines. 

1 d'octubre de 1902: Comença el curs escolar per a les 18 primeres alumnes del Sagrat Cor, en règim de pensionat. Inici de la tasca educativa a Son Julià (Llucmajor).

4 d'octubre de 1902: Els terrenys de Son Espanyolet, aleshores a les afores de Palma, s'adquereixen per construir el nou col·legi. A final de mes s'inicien les obres de construcció que duraran 3 anys. El col·legi s'aixeca amb el decisiu ajut dels Comtes d'Aiamans i la família Tacón.

8 d'octubre de 1905: Es realitza el trasllat des de les cases de Son Julià fins al nou col·legi de Son Espanyolet. 

16 d'octubre de 1905: S'inaugura el Col·legi Sagrat Cor a Son Espanyolet amb 41 alumnes, en règim de pensionat.

Abril de 1907: La mare general de la congregació accepta el migpensionat que comença amb 14 nines.

4 de juliol de 1913: S'inaugura solemnement la gran capella del col·legi, avui desapareguda.

1924: Visita el col·legi l'Arxiduc Lluís Salvador. Aquest mateix any, un cap de fibló fa diverses destrosses al centre i derrueix un gran mur.

24 de maig de 1925: Es celebra amb una gran festa la canonització de Santa Magdalena Sofia, fundadora de la congregació.

Abril 1928: S'inaugura el Jardí de la Infància amb 9 nines, les més petites de l'escola, en règim d'externat. L'externat es va construí a l'entrada de la finca, a l'entrada del carrer Pare Antoni Oliver núm. 4 (de les palmeres).

Desembre 1934: Es beneeix l'edifici de l'externat.

1936: Durant la Guerra Civil es prepara el col·legi per a les funcions d'hospital. Arriben nombroses religioses de la península i d'Itàlia com a refugiades.

20 d'octubre de 1944: Es celebra el centenari de Mater.

1949: Amb una gran festa es celebra el 150è aniversari de la fundació de la Societat del Sagrat Cor.

1952: S'organitzen molts d'actes per celebrar el 50è aniversari de l'escola. Venen moltes alumnes i religioses de la península a la celebració.

22 de juny de 1952: L'alumna Maria Caldentey Roca obté per primera vegada a Palma el premi d'Excel·lència que es concedia  a l'alumna que obtenia la màxima puntuació en conducta i a totes les assignatures.

Abril de 1956: Els prínceps de Mónaco Rainiero i Grace Kelly visiten l'escola durant el seu viatge de noces a Mallorca i són rebuts per les religioses.

1962: S’amplia el col·legi i es comença a construir un nou pavelló, l'actual edifici d'ESO i EI. Aquest mateix any comencen com a tutores les primeres professores seglars.

1966: S'unifica el pensionat i l'externat.

1969: La religiosa Catalina Alcover, en nom de la congregació funda una altra escola a Palma, el col·legi de Santa Magdalena Sofia, fins que el 1981 es cedeix al Bisbat de Mallorca.

1970: La congregació adquereix una casa al poble de Galilea que transforma en Casal de Colònies, essent la impulsora la mare Catalina Alcover, rscj.

1973 i 1974: Demolició de l´antic col·legi per defectes de construcció, es comença la construcció d'un nou pavelló i es fan obres d'adaptació del que es construí el 1962. De la primera construcció només ens queda la cova de Lourdes, el carrer d'accés amb palmeres i el pont de factura clàssica. S'aconsegueix el concert educatiu de l'EGB per part del Govern de l'Estat.

1973: Comença els seus estudis a l'escola la primera promoció mixta (nins i nines).

1976: S'estrena el nou pavelló, l'actual d'EP, totalment adaptat a la nova llei d´EGB.

1978 - 1979: S'inicien les classes de nivellació per a alumnes amb alguna discapacitat.

1980: S’implanta la coeducació i els primers nins arriben a l'escola. També comencen a l'escola els 2 primers professors seglars. Es redacta l'Ideari dels col·legis del Sagrat Cor i l'Estatut del Centre. L´Associació de Pares d'Alumnes s´integra cada vegada més en el funcionament del centre i subvencionen les activitats extraescolars. Es realitzen per primera vegada les Colònies d'Estiu a la casa que el Sagrat Cor té a Galilea.

1980 - 1981: Per primera vegada, tot el professorat del centre participa en l'elaboració del Projecte Educatiu.

1982: S'instal·len els dos primers ordinadors del centre.

1983: Amb l'ajuda de l'APA es crea la primera aula d'informàtica que arriba a tenir 7 equips a l'any 1990.

1985 - 1986: Les religioses continuen obrint l'escola als seglars i Aurea Sampietro Palmer es converteix en la primera directora del centre seglar, fins el 2003.

1986-1987: La primera promoció mixta de l'escola (nins i nines) arriba a 8è d'EGB i acaba en el centre.

1989:- Adhesió al Programa d´Integració de l´alumnat amb Necessitats Educatives Especials en substitució de l'aula d'Educació Especial. Es constitueix l'Equip de Suport Psicopedagògic i Orientació.

1990: S´inicia un gran projecte d'educació per a l´oci mitjançant el Projecte d´Activitats Complementàries i per això s'implanta l'horari lectiu continuat. Els horabaixes de 15,30 a 17 h es dediquen a realitzar unes 50 activitats (manuals i artístiques, d'expressió corporal, esportives, audiovisuals, ambientals) on participen quasi tots els alumnes. Algunes d'aquestes activitats s'han de realitzar fora de l'escola i per això es convenien amb escoles de naútica, centres d'equitació i complexes de piscines. L'ajuda de l'APA fa que sigui assequible a tot l'alumnat. Aquest programa continua fins a l'any 2008.

1991: S'accepta col·laborar amb el Centre Gaspar Hauser creant la primera aula específica per a alumnes amb transtorn autista. Per aquest motiu s'obté el Primer Premi Nacional d'Integració.

S'inicia el Projecte Europa. Aquest projecte constà de 3 fases amb l'objectiu final d'apropar-nos a la nova realitat de l'Unió Europea i tota l'escola visitàs la capital comunitaria. Aquest any té lloc la 1a fase i tota l'escola ens traslladam 3 dies al Club Pollèntia (Alcúdia).

1992: S'implanta el 2n cicle d'Ed. Infantil, augmentant en 3 aules per a l'alumnat de 3 anys. L´Associació de Pares i Mares d'Alumnes i el centre creen el Club Esportiu Sagrat Cor.

Té lloc la 2a fase del Projecte Europa. Tota l'escola viatjam a Tossa de Mar (Catalunya) i a Barcelona per visitar les instal·lacions preparades pels Jocs Olímpics. A més, els alumnes de 7è i 8è d'EGB visiten les instal·lacions de l'EXPO de Sevilla.

Bartomeu Jaume amb l'ajuda de varis mestres i un gran grup d'alumnes de 5è i 6è realitzen la pel·lícula "El sol, la luna y la pluma", ambientada en una història original que transcorr a l'edat mitjana on els mateixos alumnes són els actors i actrius.

1994: La congregació cedeix un solar d'Av. Picasso per a la construcció del centre S'Aigua Blava i es construeix el poliesportiu.

1995: Es realitzen les obres d'adaptació a la LOGSE, augmentant el nombre d'aules per a poder impartir els 4 nivells de l'ESO. S'amplia l'edifici d'EP amb l'allargament del 1r pis. Els alumnes de 6è d'EP viatgen per primera vegada al Centro de Educación Ambiental de la Dehesa (Riópar, Albacete) com a viatge de final d'etapa.

1996: Comença la implantació de l'ESO.

1997: Desapareix l'antic Saló d'Actes i es transforma en noves aules per a ESO. Es realitza la darrera acampada de 8è d'EGB i surt del centre la darrera promoció de la desapareguda EGB.

1999: Conclueix el Projecte Europa amb la realització de la 3a fase. Més de 500 alumnes de tota l'escola, des d'EI fins a ESO, visitam les institucions de l'Unió Europea a Brusel·les (Bèlgica) i ens convertim en la 1a escola de l'UE que les visita.

2000: Desapareix la piscina descoberta situada devora les pistes d'adalt. La congregació cedeix el solar per a l'ampliació del centre de S'Aigua Blava. Surt del centre la primera promoció que arriba a 4t d'ESO.

2001: Es construeix i s'inaugura el nou Saló d'Actes situat devora les pistes del menjador. Es crea una segona aula per a nins autistes amb el Centre Gaspar Hauser.

2002 - 2003:  Arribam als 100 anys d´existència. Les primeres 18 alumnes de 1902 s´han convertit en 1.100 alumnes (entre nines i nins); la il·lusió és la mateixa com deia el nostre lema del centenari: “100 anys educant i endavant”.

2003: En motiu del centenari, el centre edita el llibre "100 años educando" que recull la història dels 100 anys i les vivències de moltes persones que durant aquest temps han passat per l'escola.

1 de setembre de 2008: Desapareix el programa d'activitat complementàries i es torna implantar l'horari partit. S'organitza un horari d'activitats amb empreses externes (MT Educació i Aulaciber) durant els migdies i els horabaixes a partir de les 17 h.

Novembre de 2011: El Govern de les Illes Balears declara l'escola com a Centre Ecoambiental.

1 de gener de 2012: La Fundació Escola Catòlica de les Illes Balears assumeix la titularitat del centre. Fins aquest moment, i des de la fundació de l'escola a l'any 1902, la titularitat era de la Congregació de Religioses del Sagrat Cor de Jesús.

Curs 2014 - 2015: L'escola signa un acord d'adscripció de 4t ESO amb 1r de Batxillerat del CC La Salle de Palma, mitjançant el qual els nostres alumnes tenen preferència de matrícula en aquest centre.

Setembre de 2017: S'instaura un nou pla d'aplicació de tecnologia informàtica al centre des de 4t d'Ed Infantil fins a 4t d'ESO.

Curs 2017 - 2018: L'escola signa acords d'adscripció de 4t ESO amb 1r de Batxillerat amb el CC Ntra. Sra. de Montesion i amb el CC Santa Maria, mitjançant el qual els nostres alumnes tenen preferència de matrícula a aquests centres.

Estiu 2018: Es conclourà el pla d'accessibiltat a totes les dependències del centre.

   

Blog SC Connecta (2)  

  • scconnecta
   

CANALS OFICIALS  

  • Facebook
  • Twiter
  • Youtube
  • Flickr
  • Instagram
   

Agenda  

Juliol 2022
L M X J V S D
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
   

Medi Ambient  

   

TELÈFON D'AJUDA NINS_i_ADOLESCENTS  

   
© SAGRAT COR PALMA