Necessitau ajuda de qualque tipus? Si és així, podeu dirigir-vos a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Documents que ens poden ajudar a passar el període de confinament a les famílies:
Guía psicológica Coronavirus ¿Qué siento y cómo lo puedo gestionar? files/000_guia_psico_que_siento.pdf
Guía psicológica Coronavirus ¿Cómo podemos gestionar todas las emociones? files/000_guia_psico_gestion.pdf
INFORMACIÓ DEL COL·LEGI DE PSICÒLEGS DE LES ILLES BALEARS
A la web del COPIB ( www.copib.es ) s'ha creat el banner "CORONAVIRUS: informació per a professionals de la psicología. Allà, a més d'informació professional, els ciutadans poden trobar tota la documentació que han anat creant així com recomanacions i guies per a diferents àmbits (http://www.copib.es/el-colegi/coronavirus-informacio-per-a-professionals-de-la-psicologia)
Han habilitat també un Servei gratuït d'atenció psicològica 24 h en el telèfon 900 112 003 així com una unitat de suport psicològic en el Dol en el telèfon 619 747507.
files/000_Protocolo_Tecnologico_Covid-19.pdf
files/000_orientaciones_a_las_familias_EOE_1.pdf
files/000_orientaciones_profesorado_coronavirus.pdf
Sessions destinades a pares sobre les relacions pares - fills. Esperam la vostra assistència!
L'AUTOESTIMA, primer tema de les sessions d'aquest curs
El dimecres 12 de desembre va tenir lloc la primera sessió de l'educafòrum per a pares d'aquest curs. La psicòloga Iria Sanz va dedicar aquesta sessió al coneixement de l'autoestima. Els temes que es tractaran a les properes sessions han esta escollits en una votació entre els pares que s'han interessat.
Recordau que les properes sessions seran els dies 16 de gener, 30 de gener, 13 de febrer, 27 de febrer i 13 de març, a les 15,15 hores.
ESTAU TOTS ELS PARES CONVIDATS A ASSISTIR-HI, mitjançant les xarxes socials del centre us anirem informant dels temes que es tractaran a cada sessió.
UNA OPORTUNITAT DE PARLAR TEMES EDUCATIUS
Les sessions aniran a càrrec de la psicòloga Iria Sanz Vázquez. Constarà de 6 sessions on es tractaran els següents temes:
AUTOESTIMA PRESÈNCIA OCI, TEMPS LLIURE I PANTALLES EDUCACIÓ AFECTIVO-SEXUAL SANA
IGUALTAT CRISIS I DOLS SOLUCIÓ DE CONFLICTES GELOSIA I COMPORTAMENTS QUE NO ENS AGRADEN
Les sessions seran els dimecres 12 de desembre, 16 de gener, 30 de gener, 13 de febrer, 27 de febrer i 13 de març
Les sessions seran de 15,15 a 16,30 h a la Biblioteca del centre.
L'educafòrum és una sèrie de 3 tallers subvencionats per l'APIMA. L'educafòrum és un espai de formació, informació, trobada i suport. Dirigit a pares interessats a acompanyar de manera respectuosa i conscient el creixement dels seus fills. Un espai de diàleg i d'intercanvi d'experiències. Un compromís d'assistència i de participació. Una trobada cordial i creativa.
NO cerqueu en l'educafòrum un cicle de conferències o un consultori psicològic o un conjunt d'activitats desvinculades del centre educatiu o un lloc d'entreteniment per passar l'estona.
Estau tots els pares convidats a participar. Us esperam!
SER MÉS FELIÇOS PER SER MILLORS PARES
El proper divendres 9 de febrer a les 15:15 a la sala d’actes de l’escola, tenim el privilegi de poder escoltar al sr. Juanjo Fernàndez, consultor pedagògic a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, que ens parlarà de l’educació dels fills amb humor i alegria. Juanjo Fernàndez és professor i autor de molts de llibres com Com ajudar als fills a estudiar (i fer els deures del cole!), 30 Manaments per tractar amb adolescents, La pregària de la porta...
Títol de la conferència: Ser més feliços per ser millors pares
Una xerrada on analitzem amb serenor allò que ens amoïna, i fer servir estratègies alegres i generoses per gaudir de la vida... i descobrir que la felicitat ens dóna súper-poders per fer de pares i mares dels nostres fills! Ens parlarà d'eines, d'estratègies, de propostes i de recursos per enfrontar l'estrès quotidià, les preses, les preocupacions...
A continuació de la conferència, a les 16,30 h, els pares i mares dels alumnes de la catequesi tendran una trobada de formació amb ell on ens parlarà de com acompanyar als nins i nines en el moment de la Primera Comunió.
La conferència està subvencionada per l'APIMA.
LES DUES CONFERÈNCIES ESTAN OBERTES A TOTHOM PERÒ AGRAIRIEM QUE POGUESSIU CONFIRMAR L'ASSISTÈNCIA, AIXÍ COM TAMBÉ SI NECESSITAU SERVEI DE GUARDERIA, FINS DIA 7 DE FEBRER AL MAIL Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
MOLT BONA ACCEPTACIÓ DE L'EDUCAFÒRUM PER A PARES
"Miran, estimam i cuidam la relació amb els nostres fills". Aquest és el fil conductor de l'Educafòrum per a pares que s'ha estat organitzant aquest més i que està a punt de concloure. Les sessions han estat a càrrec de la psicòloga Iria Sanz Vázquez i han tengut una molt bona acollida entre tots els pares assistents.
COM PREVENIR ELS PERILLS DE LES TIC?
Recomanacions bàsiques
|
EDUCACIÓ Educar en el seu ús és l'arma principal |
|
ORDINADOR Sempre en una zona comú de la casa |
|
TELÈFON MÒBIL Abans dels 14 anys no el necessiten amb connexió a Internet, només per telefonar i rebre SMS. I a l'escola mai. |
|
PRIVACITAT No donar dades personals o les menys possibles |
|
WEBCAM Si no s'usa, sempre tapada, no només apagada. |
|
XATS Només amb amics, no se sap quí hi ha darrera. |
|
VIDEOJOCS Adquirir-los en funció de l'edat i el contingut |
|
CONTROL PARENTAL Usar les eines de control parental |
|
XARXES SOCIALS Mai abans de l'edat permesa, els 14 anys, i sempre configurant la privacitat. |
ENCOLOMES EL MÒBIL O LA TAULETA AL TEU FILL/FILLA PER TENIR-LO ENTRETINGUT?
Article del diari Ara Balears sobre l'ús del mòbil o la tauleta en els nostres fills. Claus perquè no sigui un problema.
ABANS DELS TRES ANYS NO S'HAURIA D'EXPOSAR CAP NEN DAVANT UNA PANTALLA
Entrevista molt interessant del diari Ara Balears a Álvaro Bilbao, neuropsicòleg i autor del llibre "El cerebro del niño explicado a los padres"
Las noves tecnologies en el desenvolupament cerebral dels nostres fills
Ponència d'Álvaro Bilbao, neuropsicòleg, realitzada a Gestionando Hijos Barcelona el passat 27 de juliol de 2015 on explora mites i realitats sobre l'efecte de les noves tecnologies en el cervell dels nostres fills, un tema d'enorme importància pels pares i mares d'avui en dia, i ens ofereix pautes per cuidar el seu cervell.
COM AJUDAR ALS FILLS A ESTUDIAR (i a fer els deures del col·le!)
VIURE LA FE EN FAMÍLIA? I TANT QUE ÉS POSSIBLE!
Juanjo Fernández, llicenciat en Filosofia i Lletres, professor, monitor, catequista i consultorpedagògic de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, ens visità el 19 de febrer i ens donà molts de consells sobre aquests dos temes. Us passam l'enllaç a la seva pàgina web per trobar més informació sobre aquests temes o sobre molts altres.