logo2.jpg
   

UNA ALTRA CAMIONADA PLENA DE BOSSES!

Imatge   Imatge

El passat 18 de novembre, una altra vegade tornàrem omplir entre totes les famílies la furgoneta gran de Càritas Mallorca. Una camionada de bosses de roba, complements i juguetes que partí cap els tallers de ocupacionals de Càritas per recuperar-les i distribuir-les entre les persones i famílies que més ho necessiten.

Moltes gràcies a tots per la vostra solidaritat i col·laboració!

#naturasenseplastics

La Comissió Ambiental convoca el 2n CONCURS FOTOGRÀFIC #naturasenseplastics per a alumnes de l'escola des de 1r EP fins a 4t ESO.

Teniu fins dia 22 de maig per enviar la vostra foto per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  

El tema de la foto han de ser persones recollint plàstics a la natura. Hi haurà premis a les millors i més originals que s'entregaran dia 5 de juny (Dia Mundial del Medi Ambient).

BASES: files/2019_Bases_concurs_plastics.pdf

NO VOLEM PLÀSTICS A LA MAR!

      

Aquest trimestre l'organització Cleanwave ens ha ajudat a fer una reflexió a tots els nins de l'escola damunt de la problemàtica tan gran que tenim a tot el món dels plàstics a tota la natura.

Els alumnes d'ESO han visualitzat un documental sobre la nostra mar Mediterrània i el gran nombre de plàstics que tenim i que afecta a tot tipus de vida, tant terrestre com marina. Han fet propostes de com es podrien implicar i col•laborar per revertir aquesta situació.

Els alumnes d'infantil i primària han vist un conte i un petit vídeo amb imatges d'animals ferits o afectats per aquest problema. També han fet un dibuix a una bimbolla de paper que s'exposaran al baluard a mitjans de juny.

EL CAMIÓ DEL RECICLATGE D'EMAYA PASSA DOS DIES PER L'ESCOLA

      

Tots els alumnes d'EI i EP han passat pel camió del reciclatge d'EMAYA que ha vengut a l'escola dos dies. A més de rebre les explicacions dels tècnics de l'empresa municipal sobre els bons costums que hem d'aprendre en relació amb el fems que generam, els nins i nines pogueren dipositar en el camió tots els residus que dugueren separats segons el seu tipus.

PLÀSTICS A LA NATURA

La Comissió de Medi Ambient de l'escola ha organitzat un concurs de fotografia. L'objectiu del concurs és reivindicar la problemàtica de la presència dels plàstics en els espais naturals.

Poden participar tots els alumnes des de 1r EP fins a 4t ESO.

Cada participant només pot enviar una foto a l'adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. En el correu s'ha d'especificar el nom de l'alumne/alumna, la classe i el títol de la fotografia (opcional). Si no disposa d'adreça de correu electrònic pot enviar-ho des de l'adreça d'un dels pares i amb la seva ajuda.

Data límit: 15 de maig

Entrega de premis: 5 de juny (Dia Mundial del Medi Ambient)

Clicau aquí per veure amb més detall les Bases-I-Concurs-de-fotografia-ambiental-Sagrat-Cor.pdf

150 TELÈFONS MÒBILS RECOLLITS I ENTREGATS

Gràcies a les aportacions de moltes famílies, a principi de juliol hem entregat a l'Institut Jane Goodall els 150 telèfons mòbils recollits durant el curs dins la campanya Mobilitza't per la selva. 

          

L'entrega d'aquests telèfons contribueixen a la recuperació del ximpanzé de la RD del Congo des del centre de recuperació de l'Institut Jane Goodall, al desenvolupament de la població local de Tchinpounga i al reciclatge de telèfons mòbils per evitar l'extracció de coltan i el treball de població infantil.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

El proper curs continuarem recollint telèfons mòbils, guardau-los durant l'estiu!

EL CAMIÓ DE RESIDUS VISITA L'ESCOLA

      

Els passats 23, 24 i 25 de març els alumnes de totes les aules de l'escola visitaren el camió de residus que l'empresa EMAYA va desplaçar a l'escola. Durant la visita varen poder dipositar en els seus compartiments tots els residus que havien duit de ca seva: bombetes, fluorescents, cds, dvds, petits electrodomèstics, residus informàtics, roba, juguetes, piles, ...

 

 

 

ANZAC, LA NOVA XIMPANZÉ APADRINADA PER L'ESCOLA

     

Dins la campanya de recollida de telèfons mòbils hem aconseguit apadrinar a un nou ximpanzé del Centre de Recuperació que l'Institut Jane Goodall té a Tchimpounga (Congo). Anzac té 2 anys, és femella i s'uneix als altres 3 que ja tenim apadrinats: Kudia, Kauka i Petit Prince. La recollida de telèfons mòbils per al seu reciclatge és una acció ecològica que evita que es tirin com a residus, promou la recuperació d'aquesta espècie animal en greu perill d'extinció i és una acció solidària de cara a la població del poble de Tchimpounga que pot treballar i viure gràcies al centre de recuperació. 

Podeu veure un video sobre els seus inicis en el centre en el següent enllaç http://youtu.be/9rC2OFQ9uwI  o en el Canal Sagrat Cor de Youtube.

Dóna el teu mòbil vell a una acció solidària!!! Continuau col·laborant i duent els mòbils que ja no hagueu d'utilitzar en lloc de deixar-los a les botigues de telefonia. Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

KUDIA, UN DELS XIMPANZÈS QUE TENIM APADRINATS, JA VIU EN LLIBERTAT A LA SELVA DEL CONGO

    

Des de fa dos cursos, en el nostre centre estam recollint telèfons mòbils per a l'Institut Jane Goodall amb tres objectius: Col·laborar amb el centre de recuperació de ximpanzès de Tchimpounga (República del Congo), ajudar a la població local en el seu desenvolupament entorn al centre i participar en el reciclatge de mòbils per evitar la explotació infantil i la destrucció de la selva tropical per extreure coltan destinat a la fabricació de nous terminals mòbils. Amb els més de 200 telèfons que hem recollit fins ara hem aconseguit l'apadrinament de 3 ximpanzès: Kudia, Kauka i Petit Prince. Ara hem rebut la molt bona notícia que na Kudia ha estat la primera ximpanzè que recupera la llibertat. A principi de novembre, Kudia i 5 ximpanzès foren alliberades a la selva tropical de l'illa de Tchindzoulou, dins la reserva natural de Tchimpounga.

Des d'aquí volem felicitar a tots els que heu col·laborat en aquesta bona notícia aportant els vostres mòbils que han servit perquè na Kudia pogués recuperar la llibertat. Podeu veure el video del seu alliberament al Canal Sagrat Cor de Youtube i més informació a la web de l'Institut Jane Goodall.

CONTINUAU COL·LABORANT AMB L'APORTACIÓ DE TOTS ELS MÒBILS QUE POGUEU. LA BÚSTIA DE RECOLLIDA ESTÀ DAVANT EL DESPATX DE DIRECCIÓ!

   

Blog SC Connecta (2)  

  • scconnecta
   

CANALS OFICIALS  

  • Facebook
  • Twiter
  • Youtube
  • Flickr
  • Instagram
   

Agenda  

Juliol 2022
L M X J V S D
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
   

Medi Ambient  

   

TELÈFON D'AJUDA NINS_i_ADOLESCENTS  

   
© SAGRAT COR PALMA