logo2.jpg
   

UN PATI AMB LITERATURA 

Imatge   Imatge

Un pic al mes, la Comissió de Lectura organitza els berenars literaris. Es tracta d'una activitat que es realitza en temps de pati i té l'objectiu d'aproximar la literatura als nostres alumnes. Hi poden participar alumnes dels darrers cursos d'EP i d'ESO. Animau als vostres fills a participar-hi!

"TARRO-LLIBRE" DE LECTURES A CASA

Ja teniu el vostre "tarro-llibre" en funcionament a casa?, us animau a posar-lo?

Aquesta iniciativa que parteix de la Comissió de Lectura consisteix en:

1. Cercau un pot amb tapadora. El passat 16 de gener, en temps de pati, els alumnes que volgueren van participar del taller de decoració de pots que organitzà la Comissió. Hi haurà noves dates per participar del taller!

2. Decorau-lo com vulgueu.

3. Col·locau-lo a qualque lloc visible de ca vostra.

4. Cada vegada que llegiu un llibre, posau dins el pot 1 € i un paperet amb el títol.

5. A final d'any, comprau un nou llibre amb els doblers que tengueu dins aquesta lladriola de llibres.

Sou capaços de fer-ho?

UN PATI DIFERENT PER ARRIBAR A NADAL

   

La Comissió de Lectura de l'escola ha organitzat per segon any un contacontes de Nadal que s'ha realitzat a la biblioteca en el temps de pati des del 10 al 14 de desembre. L'activitat ha servit per apropar històries i cançons nadalenques  de diversos llocs del món als alumnes que s'hi han acostat. Les contacontes d'enguany han estat Sol Moragues (mestra), Carolina Caballero (mestra), Marta Lozano (4t ESO), Aleksandra (auxiliar de conversa) i (. 

LECTURA DE LA CADIRA MÀGICA

La Comissió de Lectura ha organitzat el dimarts 27 de novembre la lectura del conte La Cadira Màgica durant el pati a la Biblioteca de Primària per commemorar el 50è aniversari de la mort del seu autor, l'escriptor Enid Blyton.

UNA SETMANA FARCIDA D'ACTIVITATS

      

Aquesta setmana que va començar el 23 d'abril amb la celebració del Dia Internacional del Llibre , cada dia en el temps de pati, la Comissió de Lectura ha organitzat unes activitats molt interessants on han pogut participar voluntàriament tots els alumnes de l'escola. Una gincana del personatge del mes, un contacontes, un taller de cuina i el visionat d'una pel·lícula han estat les activitats realitzades on han participat un bon grapat d'alumnes.

LAIA SALLERAS, Guanyadora

Laia Salleras de 2n EP C ha estat la guanyadora del concurs mensual del Club de Lectura. Aquest passat mes de gener, el concurs ha estat dedicat a descobrir la figura d'un escriptor actual, n'Arturo Pérez Reverte. Enhorabona a la guanyadora!

SERGI VERDERA de 1r ESO GUANYADOR

El Club de Lectura va entregar el premi del mes de novembre a Sergi Verdera Pascual de 1r ESO com a guanyador del concurs del personatge del mes acertant que, aquesta vegada, el personatge misteriós de la fotografia era el poeta i dramaturg valencià Miguel Hernández (1910-1942). Enhorabona Sergi!

CONTES DEL MÓN PER AMBIENTAR EL NADAL

   

El Club de Lectura ha tornat organitzat un curs més, la setmana de l'11 al 14 de desembre, unes sessions de contes de Nadal d'arreu del món. En aquesta ocasió han estat distints alumnes d'ESO i el nostre auxiliar de conversa els que ens han apropat a les històries de Nadal dels seus països d'origen. Els alumnes de 2n ESO: Karina Eremeeva (Rússia), Izadora da Silva (Brasil), Juan Cuaresma (Guinea Equatorial) i l'auxiliar de conversa, Jamie Goudreau (Alaska, EEUU) han contat a tots els alumnes que voluntariament durant el temps de pati han vengut al lloc del Club els distints detalls del Nadal al seu país i una de les històries tradicionals de cada lloc.

   

Moltes gràcies als quatre per la vostra implicació.

LA BIBLIOTECA D'EP OBRI LES SEVES PORTES

      

Per celebrar el Dia Internacional de la Biblioteca el 24 d'octubre, la Comissió d'Animació a la Lectura va obrir la Biblioteca d'EP i va organitzar diverses activitats en el temps de patí per a tots aquells alumnes que hi assistiren. L'objectiu principal va ser mostrar la biblioteca a aquells alumnes que menys la coneixen.

EL CLUB DE LECTURA PREMIA A 17 ALUMNES PER LES LECTURES DE L'ESTIU

    

El Club d'Animació a la Lectura ha fet l'entrega dels premis als lectors d'aquest estiu 2017. En total han estat 17 alumnes d'infantil, primària i secundària que han rebut els premis per les postals que han enviat o han fet arribar quan ha començat el curs. D'aquesta forma s'ha guardonat la postal més vistosa, la més familiar, la més treballada, la més reportera,etc. En total s'han rebut més de 60 postals.

Enhorabona a tots els guanyadors i us animam a tots a participar en els propers concursos.

CELEBRAM EL DIA MUNDIAL DE LA POESIA

        

Amb una sèrie d'activitats organitzades per la Comissió de Lectura hem commemorat una nova edició del Dia Mundial de la Poesia. Aquest dia, en temps de pati, els alumnes pogueren participar d'un taller de biopoemes o pogueren escoltar a altres alumnes i professors com recitaven els poemes que havien escollit. Al mateix temps, durant tot el dia per megafonia va anar sonant el poema "El Pi de Formentor" de Miquel Costa i Llobera, musicat per Maria del Mar Bonet i diferents alumnes de diversos nivells de l'escola recitaren petites estrofes.

     

NOU GUANYADOR: Pau Revilla

Pau Revilla de 2n EP C ha estat el guanyador del concurs del Club de Lectura del mes de febrer. Enhorabona!

EL CLUB DE LECTURA INICIA EL SEU CONTACONTES MENSUAL

      

Un dia de cada mes en temps de pati es realitzarà aquesta activitat a porteria. Hi poden participar tots els infants que vulguin. Aquesta primera sessió del mes de febrer va ser a càrrec de les dues alumnes en pràctiques de mestra que tenim a ed. Infantil.

PRIMERA GUANYADORA DEL CURS

Aquí teniu a la primera guanyadora dels concursos mensuals del Club de Lectura. El passat mes d'octubre ha estat na Pilar Andrés de 5èC. Enhorabona!

Cada mes tots els alumnes d'EP i ESO poden participar en el concurs descobrint el personatge del mes. El guanyador es tria per sorteig entre els acertants. Tota la informació està en el panell de porteria.

EL CLUB DE LECTURA HA DEDICAT UNA SETMANA A ROALD DAHL

   

La setmana del 21 al 25 de febrer ha estat dedicada a l'escriptor britànic Roald Dahl (1916-1990) per celebrar el centenari del seu naixament. Roald Dahl és l'autor d'obres molt conegudes com Charlie i la fàbrica de xocolata, Matilda, Els gremlins, etc.

   

Per celebrar la seva setmana, en temps de pati els alumnes han pogut assistir a una sessió de contacontes, a la projecció de Cuentos en verso para niños perversos, han realitzat distints passatemps sobre l'escriptor i la seva obra o han participat en un concurs literari sobre les seves obres.

La setmana ha acabat amb l'entrega de premis del concurs literari i una degustació d'una fondue de xocolata i melicotó.

Festa del PUNT DE L'ESTIU 2015

   

Com cada any hi ha hagut molts de premis per a diferents i divertides categories, a més a més han rebut premi els alumnes de cada etapa que més llibres han llegit, voleu saber qui són?

 

- Lidia Quiles pel seu: "punt amb miniatures"
- Judit Riera al "punt més fashion"
- Cristina Cancino al "punt més cuqui"
- Nerea Salido pel seu "punt ojazos"
- Carmen Pieras amb el "punt trilector"
- Lucía Rigo pel seu "punt British"
- Tòfol Cano i Alejandro Hernández als "punts més fidels"
- Inma i Carlos Cano: el "premi als germans més lectors"
- Cristian Trujillo pel seu "punt de novel·la policíaca"

Per últim, la més lectora d'ESO ha estat na Paula Nadal, la més lectora d'EP ha estat n'Helena Campoy i la més lectora d'EI na Cristina Lladó (que ara ja fa 1r d'EP).

Al suro de Porteria podreu veure'n alguns d'aquests punts i fotos de la festa.

Recordar que la direcció del bloc és:
http://lecturasagratcor.blogspot.com.es/

ENHORABONA A TOTS ELS PREMIATS

UN PATÍ DEDICAT ALS LLIBRES
      
Dia 23 d'abril, amb motiu del Dia del Llibre, el Club de Lectura ha realitzat diverses activitats per celebrar aquest dia:
 
- Fireta de mostra dels llibres que els alumnes estan llegint a l'escola i a casa.
- Un mural on els alumnes escriuen el seu llibre preferit.
- Activitats de contacontes
- Taller de mini-llibres
- Bibliopati
 
A l'escola que està decorada per a la celebració amb materials elaborats pels alumnes: punts de llibre, un roser de poemes, accions poètiques, etc, s'ha llegit un pregó a primera hora del matí per la megafonia.
 

EL CLUB DE LECTURA ORGANITZA TALLERS DE CAL·LIGRAMES

   

Pensant en les festes que s'acosten, el grup de lectura va organitzar la setmana passada un taller de cal.ligrames i rodolins nadalencs per a 4t i 5è EP.

S'ompliren totes les places amb: Sofía, Mar, Carlota, Paula, Aina, Nuria i Olivia de 6èB; Vida i marta de 6èC; Irene, Lluïsa, Carmen, Marina i Abril de 5èA; Paula de 5èB i Álvaro, Joan, Sofía, Lucía i Cristina de 5èC, Maria i Helena de 4tC, Martina i Alba de 4tB; África, Noah, Emilio, Aitana, Emma, Jaume, Juan, Camila, Irene i Claudia de 3rB i Alexandra de 3rC. Tots ells han gaudit molt pensant rimes i escrivint els rodolins dins les estrelles de Nadal i sis cal.ligrames amb motius nadalencs.

Els resultats, estaran penjats al suro de lectura a porteria!

Enhorabona als participants! Bona feina!

PREMIS ALS MILLORS PUNTS DE LLIBRE DE L'ESTIU 2014

   

Al punt trilingüe: Lourdes Serrano (1r ESO)

El més lector d'ESO: Cristian Trujillo (3r ESO)

Als germans lectors: Marta Thomás i Jaume Thomás 3r EP i 1r EP)

Al lector desconegut: Pere Benito (5t EP)

Cosins creatius: Marc MAríFerràn Marí i Pau Revilla (6è EI)

La més aplicada: Carolina Gómez (6è EI)

Al punt Modigliani: Judit Riera (5è EP)

Les germanes amb annex: Clara Herrera i Emma Herrera(2n EP i 6è EI)

El Alberto més lector: Alberto García (6è EI)

Fitxa més completa: Natalia López (3r EP)

El més lector d'EP: Joan Llorente (5è EP)

      

   

Blog SC Connecta (2)  

  • scconnecta
   

CANALS OFICIALS  

  • Facebook
  • Twiter
  • Youtube
  • Flickr
  • Instagram
   

Agenda  

Juliol 2022
L M X J V S D
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
   

Medi Ambient  

   

TELÈFON D'AJUDA NINS_i_ADOLESCENTS  

   
© SAGRAT COR PALMA