logo2.jpg
   

logo-ubinding-web

PROJECTE PER A MILLORAR L'APRENENTATGE DE LA LECTURA

La nostra escola està col·laborant amb el Projecte UBinding de la Universitat de Barcelona, un projecte basat en l'evidència científica destinat a millorar l’aprenentatge de la lectura.

Per millorar la velocitat lectora necessitaríem la vostra col·laboració des de casa.


Us proposem fer una pràctica individual de deu minuts al dia o a la setmana (segons l'alumne/alumna) ja que és molt convenient agafar l’hàbit de la lectura, i aquesta pràctica pot ajudar a assolir aquest hàbit.

Heu de pensar que quant més temps s’entreni el/la vostre/a fill/a, major serà la velocitat lectora i, com a conseqüència, millor serà la comprensió, ja que la lectura serà més fluïda i amb menys errors.

És per això que us proposem algunes activitats per a fer a casa i us animem a que les realitzeu amb els vostres fills i filles. Es tracta d’unes sessions amb l’ordinador que han de fer amb la vostra ajuda.

Haureu d’entrar a la plataforma de UBinding i fer una tasca de seguiment. És important procurar mantenir una actitud positiva al llarg deldesenvolupament d’aquestes activitats. Per tant, és convenient que sempre animeu al nin o la nina. S’ha d’evitar la crítica negativa a l’error de lectura. Davant els errors, mostreu el màxim de paciència.

QUÈ ÉS UBINDING?

A partir de les últimes investigacions en l’estudi dels trastorns d’aprenentatge específics de la lectura, un dels camps de recerca científica més actius arreu del món durant els últims 25 anys, el Projecte UBinding de la Universitat de Barcelona ha desenvolupat una metodologia d’entrenament que permet que la major part dels infants puguin llegir amb una bona fluïdesa i una bona comprensió. El Projecte UBinding és un projecte en constant evolució, adaptant- se a les noves aportacions realitzades en el camp de les dificultats lectores.

L’objectiu del Projecte UBinding és que els infants puguin llegir de manera automatitzada i amb una bona velocitat lectora, ja que la lectura mostra una correlació amb el rendiment acadèmic, sent la lectura un procés transversal en l’àmbit escolar.

Des del Projecte UBinding s’ha treballat en l’elaboració d’una eina amb la qual cada dia l’infant té una sessió/joc per fer. És un entrenament dissenyat sistemàticament i individualitzat per a cada nen/a perquè l’aprenentatge de la lectura sigui eficient i lúdic al mateix temps. La família i l’infant són acompanyats al llarg de l’entrenament per l’equip UBinding que ajuden a objectivar les millores i guien en el recorregut de les sessions que s’estan plantejant.

ACCÉS A LA PLATAFORMA DE TREBALL UBINDING

   

Blog SC Connecta (2)  

  • scconnecta
   

CANALS OFICIALS  

  • Facebook
  • Twiter
  • Youtube
  • Flickr
  • Instagram
   

Agenda  

Juliol 2022
L M X J V S D
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
   

Medi Ambient  

   

TELÈFON D'AJUDA NINS_i_ADOLESCENTS  

   
© SAGRAT COR PALMA