logo2.jpg
   

PRIMÀRIA CELEBRA LA PRIMERA TRADICIÓ D'AQUEST CURS, la festa de les Verges.

Imatge   Imatge   Imatge

Com és tradició a Mallorca, el 21 d'octubre es celebra el dia de les Verges, coincidint amb la festivitat de Santa Úrsula. Per complir la tradició, en els diferents nivells de Primària no han faltat els bunyols, les serenates i els clavells.

Aquesta festivitat es tradicional a Mallorca des de fa segles quan els joves fadrins anaven a cantar serenates a les joves fadrines costureres i aquestes els recompensaven amb bunyols i vi dolç. La introducció de l'altre element característic de la festa, els clavells, ja fou dins el segle XX.

ELS ALUMNES DE PRIMÀRIA REPRESENTEN AIXÍ A MATER

Imatge   Imatge

Al voltant de la celebració de Mater (20 d'octubre), els alumnes de Primària l'han representada de moltes formes diferents: poster, escultura, dibuix, joc, infografia, manualitat, il·lustració... L'exposició de tots els treballs està instal·lada a la porteria de l'escola.

Imatge   Imatge

D'EXCURSIÓ PER LLUC

      

Els alumnes de 1r, 2n i 3r EP han tornat participar del projecte FITA A FITA organitzat pels seus mestres als voltants del santuari de Lluc. Cada nivell va realitzar el passat 13 de març una excursió adaptada a la seva edat per viure i conèixer la natura de la Serra de Tramuntana. A l'hora de dinar, ja tots junts a Lluc, compartiren una estona de jocs.

 

HA ENTRAT PER SORPRESA A LES AULES DE 1r I 2n EP

   

Els alumnes de 1r i 2n EP han rebut per sorpresa la visita de Frida Kahlo a les seves aules. Durant la seva breu estada a cada aula ha tengut temps de contar com va ser la seva vida i perquè és un personatge conegut.

COMMEMORACIONS CIENTÍFIQUES

   

Aquests dies de carnaval, els alumnes de Primària també han celebrat la seva rua pels carrers del voltant de l'escola el passat 5 de març. El tema escollit enguany ha volgut recordar les celebracions científiques d'aquest 2019. Així, els alumnes de 1r, 2n i 3r s'han disfressat representant els vols espacials tripulats en commemoració dels 50 anys de l'arribada de l'home a la Lluna. Els alumnes de 4t EP han representat la taula periòdica dels elements perquè el 2019 està declarat com a l'Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements per l'ONU. Els alumnes de 5è i 6è s'han disfressats de científics, especialment representant la dona a la ciència, i han donat a conèixer científics i els seus descobriments o invents. 

BUNYOLS, CLAVELLS I SERENATES

El dia 19 d'octubre tots els alumnes d'EP celebraren la festivitat de les Verges berenant de bunyols. Els nins de 4t, 5è i 6è oferiren un petit concert dedicat a totes les nines en el Saló d'Actes i els hi regalaren els típics clavells.

EL REI JAUME I i EL VALÍ ABÚ-YAHYÀ

          

     

Durant la celebració de la Rua de carnaval 2017 s'inauguraren els dos gegants que els alumnes i professors de 5è i 6è construïren des de tres mesos abans per acompanyar les seves comparses de moros i cristians. Els dos gegants, que mideixen 2,5 m d'altària, representen al rei Jaume I el Conqueridor i al valí de Medina Mayurqa Abú Yahyà. Els gegants s'han construït en fusta i cartró-pedra perquè puguin ser portats pels mateixos alumnes. 

          

 

   

Blog SC Connecta (2)  

  • scconnecta
   

CANALS OFICIALS  

  • Facebook
  • Twiter
  • Youtube
  • Flickr
  • Instagram
   

Agenda  

Juliol 2022
L M X J V S D
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
   

Medi Ambient  

   

TELÈFON D'AJUDA NINS_i_ADOLESCENTS  

   
© SAGRAT COR PALMA